Cyklista si zaskočil do večerky pro jídlo, na jeho kolem mezitím odjel zloděj
Ilustrační foto Zdroj: archiv PČR
Teplice

Teplice - O kolo za deset tisíc korun přišel málem muž, který si v sobotu 12. srpna odpoledne zaskočil pro jídlo do večerky v Řetenicích. Během pár minut mu bicykl totiž ukradl zloděj. Muž měl ovšem velké štěstí, policistům se totiž podařilo zlodějíčka ujíždějícího na kradeném kole vypátrat a zadržet.

Cyklista doplatil na svoji neopatrnost. Kolo si totiž nijak nezajistil, jen si ho před večerkou opřel. Když se po několika minutách vrátil, bylo kolo pryč. „Začal hledat v okolí, už ale jenom zahlédl neznámého muže, který na jeho bicyklu zmizel v dálce. Od kolemjdoucího si proto rychle půjčil mobil a zavolal na policii, což mu kolo zachránilo,“ řekl k případu policejní mluvčí Danil Vítek.

Teplickým hlídkám, které začaly po pachateli ihned pátrat, vyrazili na pomoc také kolegové z obvodního oddělení v Dubí, kteří v ulici Ruská zahlédli muže na kole odpovídajícím popisu toho ukradeného. „Když muže začali stavět, snažil se jim ujet, to se mu ale nepodařilo a byl nakonec zadržen,“ dodal Vítek.

V minulosti 12krát odsouzený recidivista se přiznal, že když viděl nezajištěné kolo, neodolal a využil příležitosti. Kolo chtěl prodat. Recidivistovi, který je vyšetřován na svobodě, hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru