Teplicko – Celkem 4000 kusů ryb se nově prohání v řece Bílině. Ve středu dopoledne je společně vysadily Unipetrol a Český rybářský svaz (ČRS), kteří dlouhodobě spolupracují na zarybnění toku. Od roku 2010 společně vypustily do Bíliny několik tun ryb.

Cejn, okoun, plotice, jelci a další se zabydlí v úseku mezi Českými Zlatníky a Stadicemi. Foto: Unipetrol RPA

„Těší nás, že se rybám v řece daří. Klademe důraz na to, aby byly jednotlivé druhy vypouštěny v místech, která jsou pro ně vhodná. Máme potvrzeno, že je to dobrá strategie a životní podmínky rybám svědčí – kontrolní odlovy totiž prokázaly, že se některé druhy začaly samy rozmnožovat," řekl Mikuláš Duda, manažer tiskového oddělení společnosti Unipetrol.

Cejn, okoun, plotice, jelci a další se zabydlí v úseku mezi Českými Zlatníky a Stadicemi

„Ryby pochází ze speciálního chovného zařízení v Chabařovicích. Ve středu ráno jsme naložili tři auta a rozvezli ryby do různých lokalit. Tentokrát jsme je vypouštěli v Českých Zlatnících, ve Lbíně a Stadicích, kde jsou pro ně dobré podmínky," vysvětlil Václav Jelínek, hospodář Českého rybářského svazu, Severočeského územního svazu. Z celkových 300 kilogramů vysazených ryb měla největší podíl plotice obecná. Doplnil ji zvláště chráněný jelec jesen, dále cejn, okoun, jelec tloušť, perlín ostrobřichý a ostroretka stěhovavá.

Společnost Unipetrol na obnově rybí populace v řece Bílině spolupracuje s Českým rybářským svazem (ČRS) od roku 2010. Do násady desítek tisíc ryb investoval Unipetrol přes 375 000 Kč. Každým rokem probíhají dvě vysazování ryb, vždy v jarních a podzimních měsících.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru