Teplice - Velká setkání studentů, obyvatelů zaniklých obcí i lokomotiv, závody automobilů i cyklistů, prohlídky památek. To vše nám přinese nadcházející víkend v Ústeckém kraji i za jeho hranicemi. Snažili jsme se vybrat to nejzajímavější a poradit, kam byste se mohli vydat a na kolik vás zábava přijde.

Snímek z pátého setkání parních lokomotiv v Drážďanech. Foto: Eisenbahn Museum / D. Reitmann

DRÁŽĎANY: Setkání parních lokomotiv

Pátek 17. až neděle 19. dubna, vstupné 10 € / 5 €, děti (6-17 let) 2 €, rodinné (pro 2 dospělé a 3 děti) 22 €, mini-rodinné (pro 1 dospělého a 2 děti) 13 €, mimořádné jízdy: dospělí 35 € nebo 45 € (podle trasy)

Letos se uskuteční již sedmé setkání parních lokomotiv v Drážďanském železničním muzeu v městské části Plauen. Prominentními hosty budou různé provozuschopné lokomotivy německé konstrukční řady 01, které speciálně na toto setkání dorazí z celého Německa a Švýcarska. Návštěvníkům se při této příležitosti otevřou i železniční depa, a sice nejen Železničního, ale i Dopravního muzea, která se nalézají v bezprostřední blízkosti. Vstupenka zakoupená na Setkání parních lokomotiv platí posléze i pro návštěvu Dopravního muzea, které se nachází v centru vedle kostela Frauenkirche. Více informací na www.drazdany.info a na webu železničního muzea zde.


MOST: „Pajďák“ a „obchodka“ slaví padesáté výročí

Sobota 18. dubna

Mostecká obchodní akademie a pedagogická škola slaví v sobotu padesáté výročí. V centru Mostu kvůli tomu chystá velké oslavy. Od 12 do 15 hodin je před Repre sraz bývalých studentů a program s moderátorem, mezi 15 a 15.30 hod. se opět před Repre koná slavnostní zahájení oslav a vystoupení hostů. Od 16.30 hodin je uvnitř kulturního domu společenský program.


MOST: Vítání jara na koních

Sobota 18. dubna, vstupné: 50 Kč/os., děti do 3 let zdarma

Jezdecká stáj Bela pořádá na loukách u výběhů za hlavní bránou mosteckého hipodromu Vítání jara. Program: 11:00 - 12:30 a 15:00 - 17:00 hod. Jízdy na koních, stanoviště se soutěžemi po dobu akce, povídání o koních a o vztahu člověka k nim, opékání vuřtů, pro soutěžící jsou připraveny ceny. Zaparkovat je možné na horním parkovišti nebo u krajnice příjezdové cesty.


JEZEŘÍ: Mezinárodní den památek

Sobota 18. dubna 2015, Vstupné: dospělí 70,- a děti 45,- Kč, Děti do 15 let mají vstup zdarma.

V rámci Mezinárodního dne památek budou uskutečněny dvě mimořádné prohlídky zámku s paní kastelánkou, kde budou mít návštěvníci možnost ptát se, diskutovat nejen o problémech souvisejících s péčí a provozem zámku Jezeří. Prohlídky budou směřovat i do jinak nepřístupných částí zámku. Začátek prohlídky: v 11:00 hod. a ve 14:00 hod. Délka jedné prohlídky minimálně 120 minut. Pro děti budou v tento den připraveny prohlídky strašidelného sklepení, prostorů s vystavenými modely hradů a zámků ČR a pokoje alchimisty s dílnou. Provádět budou průvodci v kostýmech.
Prohlídky budou probíhat po celý den od 10:00 do 16:00 hod.


LITVÍNOV: Promítání na opraveném zámku. Dozvíte se i něco o dabingu

Sobota 18. dubna, vstupné: děti a studenti 20 Kč, důchodci 30 Kč, dospělí 50 Kč, rodinné vstupné 90 Kč

Město Litvínov zve v sobotu ve 14.00 hodin do zámku Valdštejnů, kde proběhne další z řady přednášek o filmové technice a promítání. Miloš Štěpán, majitel sbírky, bude povídat o tom, že kdyby T. A. Edison nevymyslel fonograf, tak by možná neexistovalo období němého filmu. Dozvíte se něco o prvním dabingu filmu a jak se titulkovaly cizojazyčné filmy. Na projekční stěně budete moci zhlédnout barevný zvukový film o stěhování mosteckého kostela (cca 60 minut).  V ceně vstupného je zahrnuto promítání i prohlídka všech expozic zámku (sochy S. Hanzíka, Srdceráj, Historická filmová technika).


TEPLICE: Český pohár horských kol 2015

Sobota 18. dubna

Závod je zařazený do Světového poháru UCI C1. Vložené závody dětí - lepší sportovat než fetovat. Kde? Restaurace a pension U Kozičky, Rooseveltova 262 v Teplicích. Hlavní závod – muži elita – startuje v 15.30 hodin. Závody dětí začínají už v 11.15 hodin.


BÍLINA: Minigolf je otevřen veřejnosti

Sobota 18. i neděle 19. dubna

Už v měsíci dubnu můžete navštívit minigolf v Bílině v ulici Kyselská. Do května je otevřeno při dobrém počasí ve všední dny od 14 hodin. Po oba víkendové dny si můžete přijít zahrát vždy od 10 hodin. Bližší informace o minigolfu v Bílině získáte na tlf. čísle: 777 933 488.


BÍLINA: Máte rádi vůni benzínu? Budou závody do vrchu

Sobota 18. dubna

V sobotu 18. dubna se uskuteční automobilové závody do vrchu Bílina – Kaňkov v rámci seriálu „Krušnohorský pohár“. Upozornění je důležité jak pro milovníky silných motorů, ale tak i pro ty, kteří se budou chystat vyjet se svým vozidlem po zmíněné silnici. Od 17. dubna 2015 v čase od 16:00 hodin do soboty 18. dubna 2015 17:00 hodin, bude úplně uzavřena silnice číslo III / 2538 (ulice Mostecká) a to od točny autobusů v ulici Na Výsluní, dále až k odbočce na Kaňkov.


CHOMUTOV: Den Země v zooparku

Sobota 18. dubna

Oslavy Dne Země se konají v sobotu od 13 hodin v chomutovském zooparku. Těšit se můžete na soutěže a hry s Lesy ČR, ukázky výcviku dravců, sázení primátorského stromu, vystoupení hudebních skupin, divadelní vystoupení, půjčit si můžete také skákací boty.


CHOMUTOV: Mistrovství Čech tanečních formací

Sobota 18. dubna

Ve sportovní hale v Mánesově ulici uvidíte třiatřicet tanečních disciplín – mezi nimi hip hop, disco dance, street show, balet, jazz, show dance. Kategorie mini děti do osmi le a děti do dvanácti let.


KADAŇ: Obyvatelé zaniklých obcí se znovu uvidí

Sobota 18. dubna

V sobotu 18. dubna od 14 hodin se v kulturním domě Střelnice v Kadani uskuteční další ročník setkání bývalých obyvatel zaniklých obcí na Kadaňsku a starých Kadaňáků. Akci pořádají město Kadaň a Klub přátel města Kadaně. Předseda klubu Cyril Hauptmann zve srdečně všechny pravidelné účastníky i ty, kteří se odhodlají k účasti poprvé. Nejen že se účastníci setkají se svými kamarády z mládí a společně zavzpomínají, ale tradičně nebude na setkání chybět ani orchestr Milana Baranijaka s dobrou muzikou k poslechu a k tanci. Tradičně budou ocenění nejstarší účastníci setkání. Zástupci účastníků položí kytici k pomníku zaniklých obcí v Perštejně.


HOLEDEČ: Prohlédněte si vojenský bunkr – řopík

Sobota 18. dubna, vstupné základní 30 korun, rodinné 60 korun

Muzeum K. A. Polánka v Žatci pořádá v sobotu výstavu dobových táborů s překvapením. Koná se na zahradě muzea od 14 hodin. Ve 14.45 odveze zájemce autobus do Holedeče na prohlídku řopíku s výkladem a ukázkami zbraní. Prohlídka tam začíná v 15 hodin.


KRÁSNÝ DVŮR: Zámek se připojuje ke dni památek

Sobota 18. a neděle 19. dubna, jednotlivé vstupné: 30,- Kč, procházka + přednáška 50,- Kč

V sobotu 18. dubna se můžete vydat na zámek Krásný Dvůr. V deset hodin tam začíná komentovaná prohlídka zámeckého parku. Ve 14 hodin si přednáškou ve Velkém sále zámku připomenete na zámku polního maršála Karla Filipa Schwarzenberga, vítěze nad Napoleonem v bitvě u Lipska. Jeho socha v Novogotickém templu bude letos restaurována. V rámci přednášky bude představena také unikátní fotografie modelu sochy polního maršála, která zachycuje podobu pomníku před jeho poškozením ve 40. letech 20. století.


LITOMĚŘICE: Je tu třináctý ročník Vinařských Litoměřic

Pátek 17. a sobota 18. dubna

Dům kultury a hrad v Litoměřicích bude patřit ve dnech 17. – 18. dubna milovníkům vína. V jeho prostorách proběhne již 13. ročník výstavy Vinařské Litoměřice 2015, která je mezinárodní prodejní a soutěžní výstavou vín a odborných prezentací. Výstavě Vinařské Litoměřice každoročně předchází soutěž vín. Do této soutěže bylo letos přihlášeno celkem 595 soutěžních vzorků, které splňovaly podmínky statutu soutěže. V soutěži bylo uděleno 88 zlatých medailí, 89 stříbrných medailí a také byla udělena cena Championa výstavy vín a dalších 16 hlavních ocenění. Na výstavě budete moci ochutnat nejen tato nejvýše ohodnocená vína, ale také spoustu dalších vín u více než padesáti vystavovatelů.


KRÁSNÉ BŘEZNO: Zahájení hlavní turistické sezóny v Krásném Březně

Sobota 18. dubna

Kostel sv. Floriána v Krásném Březně je s průvodcem celoročně přístupný na objednání ve všední dny. Od začátku dubna je v objektu průvodcovská služba, což znamená, že můžete o víkendu a ve svátek přijít na prohlídku kostela bez nutnosti objednání. K zahájení sezóny připravilo územní odborné pracoviště Národního památkového ústavu v Ústí nad Labem tematickou výstavu Skryté poklady z ústeckých vil – zabavené kulturní dědictví z ústeckých nemovitostí po roce 1945. Slavnostní zahájení výstavy se odehraje 18. dubna (na mezinárodní den památek a sídel je vstup na výstavu volný). Výstava v atriu zámku bude dále přístupná pouze v pracovní dny 20. dubna až 5. června, vstupné 20 a 15 Kč.


NÁRODNÍ PARK ČESKÉ ŠVÝCARSKO: Otevření sezony

Sobota 18. dubna

V sobotu se v 9.30 hodin otevírá zážitkový areál na Mezní Louce. Ve 13 hodin se otevírá nově značená trasa Jetřichovice – Všemily – Srbská Kamenice (sraz u Informačního střediska v Jetřichovicích, lze využít linkový bus z Mezní Louky 12:41 do Srbské Kamenice, odjezd ze Srbské Kamenice 16:36, organizátor zajišťuje průvodcovské služby. Pozor: jízdné si každý hradí sám).


SASKÉ ŠVÝCARSKO: Vydejte se na horskou túru za hranice

Neděle 19. dubna

Horská túra po nejkrásnějších skalách Zadního Saského Švýcarska aneb Za tajemstvím Loupežného hradu Wintersteinu je na programu v neděli. Sraz je v 10 hodin na vlakovém nádraží Mikulášovice střed. Trasa: Mikulášovice střed – Wachberg – skála Pohlshorn – skála Teichstein – Zeughaus (omezená možnost občerstvení) – skalní hrad Winterstein (žebříky) – Malý Zschand – Felsenmühle (Skalní mlýn). Délka trasy je 17 kilometrů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru