Foto: Inhalatorium v bílinských lázních. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Bílina - S jarem se zvyšuje pravidelně počet návštěvníků bílinského parku Na Kyselce. Park s dominantou bílinských lázní nabízí příjemné procházky a zákoutí k odpočinku. Od pondělí 1. dubna bude navíc otevřený a volně přístupný Obecní pramen v tamním Inhalatoriu.

Návštěvníci bílinské Kyselky tak mohou ochutnat jedinečnou mineralizovanou vodu s dlouhou tradicí. Minerální voda bude k dispozici denně od 15-18 hodin, a to až do konce září. Ochutnávka vody je zdarma.

Bílinská kyselka je silně mineralizovaná, uhličitá voda, se zvýšeným obsahem kyseliny křemičité a fluoridů. Je užívaná pro léčebné využití a přísluší jí označení léčivá. Pramení v Českém středohoří a čerpá se z hloubky 190,8 m. Díky vysokému obsahu volného oxidu uhličitého je přirozeně perlivá. Z kationtů obsahuje sodík, draslík, vápník, hořčík a železo. Z aniontů chlorid, síran, fluorid a hydrogenuhličitan. Teplota vyvěrající vody je mezi 8 a 15 stupni Celsia.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru