Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Krupští policisté zaznamenali na jejich teritoriu v uplynulých třech měsících zvýšený počet vloupání do vozidel.  K prvním dvěma došlo v garážovém komplexu, kdy se nejprve přes skleněné luxfery někdo vloupal do vnitřku dvou vedle sebe stojících garáží.

"V první z nich rozbil u zde zaparkovaného vozidla okénko a odcizil autobaterii, hasicí přístroj a zvedák vozidel. Z druhé garáže si odnesl hliníkový žebřík, 100 metrů koaxiálního kabelu a různé nářadí. Přitom stihl poškodit zde stojící vozidlo, do kterého se však nedostal. Třetí případ vloupání do vozidla byl nahlášen policistům v blízkosti plavecké haly. Zde došlo k rozbití skleněné výplně zadního okna a poškození zpětného zrcátka. Ve vozidle však zloděje nic nezaujalo a tak odešel s prázdnou. Čtvrtý případ krádeže z vozidla byl již podezřelému osudný. Nepočítal totiž s tím, že místo činu sledují městské kamery. Jeho počínání si všimli strážníci městské policie. Než stihli na místo dojet, zloděj rozbil okno vozidla a odcizil z něj peněženku s platebními kartami, penězi a doklady. Přibalil ještě batoh, kabelku a další věci, které mu přišli pod ruku. Lupu si však příliš neužil, neboť byl opodál zadržen hlídkou strážníků," popsala případy vloupání policejní mluvčí Ilona Gazdošová. 

Odcizené věci byly policisty nalezeny různě po okolí činu a vráceny zpět majitelce. Na policejním oddělení se následně  zjistilo, že má zloděj bohatou kriminální minulost. Ze zajištěných stop z předchozích krádeží se mu podařilo přiřknout celkem 4 skutky se škodou 230 tisíc korun. Po sdělení obvinění ze tří přečinů byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby, kterému soud vyhověl a 40letý zloděj si počká na rozsudek o svém trestu ve vazební věznici.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru