Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Krupka – Od středy 13. dubna je uzavřená ulice U Plovárny v Krupce. Jedná se o úplnou uzavírku pro motorová vozidla. Důvodem jsou výkopové práce pro napojení odtoku na inženýrské sítě, které tu provádí stavební firma v rámci revitalizace areálu bývalé plovárny. Uzavírka bude probíhat až do konce dubna.

Na místě bývalé plovárny vyroste odpočinková zóna. Léta zanedbané plochy byly revitalizované a nyní tu vzniká park s přírodním jezírkem. Chybět nebude dřevěné molo, nová zeleň a jednotlivé odpočinkové zóny propojí mlatové cesty. Návštěvníci si budou moci odpočinout na lavičkách, posedět u ohniště a najdou zde také dětské a workoutové hřiště.

Podle informace krupského starosty Jana Kuzmy měla být odpočinková zóna předána do užívání letos v dubnu. „Objeviy se nějaké problémy s napojením odtoku, takže se to protáhne. Předpokládáme, že bychom mohli dokončenou stavbu otevřít pro veřejnost v květnu až v červnu.“

Náklady na revitalizaci bývalé krupské plovárny se pohybují kolem 40 miliónů korun. Velkou část zafinancuje stát ve formě dotace. Ministerstvo financí projekt dotuje v rámci programu Řešení ekologických zátěží a odstraňování starých ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru