Plánovaná část rekonstrukce. Foto: Město Teplice
Teplice

Teplice - V ulici Duchcovská provede Severočeská vodárenská společnost další etapu rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Účelem údržby je obnova fyzického stavu a prodloužení životnosti potrubí ve stávající trase. 

S ohledem na skutečnost, že stávající dřeviny a keře rostou v ochranném pásmu této technické infrastruktury, je nutné je odstranit. V nejbližších dnech, v rámci období vegetačního klidu, dojde k odstranění 11 kusů nadlimitních dřevin a přibližně 400 m² keřových porostů. Dřeviny jsou zastoupeny zejména javory a jilmy, keřové porosty zlaticí a tavolníkem. V zelených pásech se nachází i menší dřeviny, které budou dle potřeby také vyjmuty. 

Po ukončení rekonstrukce bude provedena náhradní výsadba ke kompenzaci ekologické újmy. Vysazeno bude 20 kusů dřevin v zastoupení javoru, akátu a jeřábu. Dále také 500 m² keřů, příkladem je ptačí zob, tavolník nebo zimolez. Některé stromy v současnosti brání údržbě a provozování inženýrských sítí. Uvedené druhy zeleně jsou vhodnější a v následujících letech vytvoří funkční stromořadí, které bude představovat užitek jak pro obyvatele (stín, udržování teploty), tak i pro živočichy. 

Náhradní výsadba se uskuteční neprodleně po ukončení rekonstrukce, za vhodných klimatických podmínek. Součástí ekologické kompenzace je následná péče o stromy a keře, která je orgánem ochrany přírody a krajiny stanovena na 5 let. Samotná rekonstrukce by měla trvat přibližně rok.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru