Ilustrační foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Bílina – Skutečnost, že v záchraně života a hodnot při požáru hraje roli každá minuta, není třeba zdůrazňovat. Hasičský záchranný sbor proto ve spolupráci s Městskou policií Bílina a členy rady a komise pro bezpečnost a prevenci kriminality, testoval průjezdnost ulic ve městě.

Jednalo se už o druhé testování. A i tentokrát hasiči zjistili, že řada aut parkuje špatně a mohou bránit hasičským vozům v průjezdu. Dokonce se objevily lokality, kterými se nedalo projet vůbec.

Majitelé špatně zaparkovaných aut ohrožují svojí nedbalostí životy a hodnoty jiných. Tím, že jejich vozy musí hasiči pracně objíždět, ztrácejí drahocenný čas. V případě, že se s některým ze špatně zaparkovaných aut dostanou do kolize, musí čekat na příjezd policie. Tím se doba jejich dojezdu tam, kde je potřebují, prodlužuje. Šance na záchranu životů a hodnot se naopak snižuje.

Strážníci městské policie v Bílině umisťovali za stěrače špatně zaparkovaných vozidel upozornění. Preventivně bezpečnostní kontroly budou provádět pravidelně a přestupky už nebudou tolerovat. Za špatně zaparkovaná auta začnou padat pokuty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru