Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V sobotu 9. března se v objektu bývalé prádelny ve Sládkově ulici uskutečnil první letošní Bleší trh, který organizuje Eva Kreps pod značkou Trhni si. Přestože byl začátek blešáku avizovaný na 10. hodinu, někteří návštěvníci čekali před Prádelnou už kolem půl desáté. „Na místo ještě tou dobou nedorazili všichni prodejci, ale neměla jsem to srdce nechat lidi čekat a pustila je dřív,“ uvedla organizátorka akce.

Evu Kreps velký zájem překvapil a potěšil. Největší nápor byl podle ní i námi dotázaných prodejců v dopoledních hodinách. „Mám z toho velkou radost. Chtěla jsem návštěvníky počítat, ale to bylo nad moje síly. Odhadem do prádelny dorazily zhruba dvě stovky lidí. Prodejců přijelo méně, než bylo nasmlouváno. Někteří nedorazili. Mrzí mě to. Musela jsem z kapacitních důvodů několik zájemců odmítnout. A v den konání trhu byla některá místa zbytečně prázdná.“

Eva Kreps chce bleší trhy pořádat pro běžné lidi. Jak říká, občas se ozvou prodejci, kteří shromažďují věci, jen aby je se ziskem prodali. „Smysl blešího trhu je ale jinde. Je v cirkulaci věcí, které dostávají druhou šanci a nekončí v popelnici. Ne v jejich hromadění a prodeje s cílem zisku. Jde mi také o to, aby akce byla oslavou sousedských vztahů. Například teď v sobotu prodejci vytvořili skvělou atmosféru. Rozhodně bych nechtěla mít z blešáků v Prádelně druhé Ústí,“ zdůraznila Eva Kreps.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru