Porucha lanovky na německé straně Krušných hor uvěznila 46 lidí, museli je evakuovat
Foto: Horská služba
Teplice

Krušné hory - Neděle znamenala práci členů horské služby na německé straně Krušných hor. V Bikewelt Schöneck došlo k neodstranitelné poruše lanové dráhy obsazené 46 lidmi především bikery. V souladu s evakuačním plánem pracovaly skupiny z řad německého Bergwachtu a hasičů na evakuaci uvízlých osob.

"Díky dlouholeté a dobře fungující spolupráci si však vyžádali také pomoc našich záchranářů sloužících na Bublavě. V přímé spolupráci s kolegy ze sousedního Mühleithenu jim přidělen úsek se 6-ti sedačkami obsazenými 9-ti osobami. Evakuace trvající cca 2 hodiny opět prokázala vysoce nastavenou míru profesionality všech složek, které se podílely na záchraně všech 46 osob," zhodnotil zásah náčelník oblasti M. Račko.

„Krušné hory jsou oblíbené pro rozmanitost aktivit, které v nich mohou turisté i sportovci provozovat. I z toho důvodu je vysoká míra speciálních dovedností našich členů naprosto nezbytná,“ dodal na adresu krušnohorských záchranářů jejich náčelník M. Račko.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru