Ekonomická vzpruha pro celý region: Do Hostomic na Teplicku míří společnosti Maersk, Raben a Exyte Technology
Foto: Panattoni Park Teplice South
Teplice

Hostomice - Průmyslová zóna v Hostomicích hlásí plné obsazení – poslední volná místa areálu zaplní mezinárodní logistické společnosti Maersk, Raben a výrobní společnost Exyte. Území tak opět plně nalezne smysluplné využití, jež pomůže ekonomicky celému regionu.

Dánský Maersk převezme do užívání prostory o velikosti 14 000 m² skladovací plochy, odkud bude distribuovat baterie do elektromobilů. Dalších 312 m² prostor pak bude sloužit jako kanceláře a sociální zázemí. Holandská společnost Raben obsadí celkově 2 500 m² pronajímatelné plochy, kterou využije pro své cross-dockové operace. Německá společnost Exyte Technology zde bude na ploše 6 350 m² vyrábět technologie pro vybavení pracovišť s režimem čistého provozu (tzv. clean room). Panattoni Park Teplice South je dalším příkladem úspěšné revitalizace brownfieldu v portfoliu spolupráce mezi stavitelem průmyslových zón Panattoni a investiční skupinou Accolade

„Těší mě, že jsme na trend zaplňování pronajímatelných prostor našich parků ještě před dokončením mohli navázat i industriálním areálem v Hostomicích na Teplicku. Úspěšně tak můžeme završit plánovanou revitalizaci a sanaci slavných skláren, které byly neodmyslitelně spjaty se zdejší lokalitou. Území opět plně nalezne smysluplné využití, jež pomůže ekonomicky celému regionu, a navíc bude daleko více šetrné k životnímu prostředí než původní výroba,“ říká Pavel Sovička, ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

„Kompletní pronájem dalšího průmyslového areálu jen dokresluje stabilní poptávku po nájemních halách, což opět ukazuje, že i v neklidné době přicházejí a expandují další společnosti z oblastí průmyslu, logistiky a e-commerce. Tento pokračující silný zájem nás velmi těší, o to více, že náš park v Hostomicích je hezkým příkladem pestrého soužití nájemců z různých odvětví v jednom areálu,“ okomentoval Milan Kratina, CEO skupiny Accolade.

Část logistické haly je dle požadavků společnosti Maersk vybavena celou řadou bezpečnostních prvků, které zaručují bezpečnou manipulaci s bateriemi pro elektromobily. Kromě kamer pro termální monitorování a požárních sprinklerů v regálech v celém skladu je prostor rozdělen na čtyři nezávislé, požárně odolné sekce.

Kromě skladování a balení zahrnují služby nabízené ve speciálním skladu hloubkovou kontrolu kvality, nabíjení baterií a další služby s přidanou hodnotou v rámci dodavatelských řetězců automobilového průmyslu. Jedná se tak o zcela unikátní provoz v rámci České republiky.

Strategická poloha, napojení na dálnici D8 a využití blízkých železnic

Panattoni Park Teplice South těží ze své strategické polohy. Průmyslový park se nachází u Evropské silnice E442, která zajišťuje přímé napojení na město Teplice a dálnici D8. Společnost Maersk navíc využije blízké železnice, díky které budou moci dovážet baterie pro elektromobily přímo z přístavních skladů nacházejících se v Hamburku, Bremerhavenu, Rotterdamu, Koperu či Rijece.

Průmyslová zóna o celkové velikosti 32 500 m² vznikla na území bývalých skláren Kavalier, kde již po sanaci brownfieldu část dokončené haly užívá český prodejce sanitární techniky Sanitino, který převzal prostory o velikosti 5 800 m² na konci loňského roku. V letošním roce proběhlo rozšíření těchto prostor na celkových 9 300 m². Poloautomatická hala vyniká nejnovějšími logistickými technologiemi a neobvyklým řešením se třemi patry. To umožňuje maximalizovat skladovací prostor, a tudiž zefektivnit a zrychlit proces balení a expedice zboží. Celá hala aspiruje na prestižní hodnocení „Excellent“ v rámci ekologické certifikace BREEAM.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru