Nejstarším vozem studentského autosalónu byl Velorex z roku 1965
Foto: Archiv SPŠ Teplice
Teplice

Teplice – Jednou z nejlepších investic školy do studentů je poskytnutí dostatečného prostoru k propojení teorie s praxí. Zejména, pokud je takový prostor poskytován formou, která studenty baví. Příkladem je nesporně studentský autosalon Střední průmyslové školy v Teplicích, jehož sedmý ročník se uskutečnil ve čtvrtek 22. září v prostorách školy.

Teplická průmyslovka už řadu let pořádá profesionální autosalóny, kde má odborná i laická veřejnost možnost seznámit se s novinkami automobilového průmyslu. Učitel Pavel Světlík s vedením školy přišli před sedmi lety na nápad, umožnit studentům, budoucím profesionálům ve strojírenství a příbuzných oborech, pořádání a organizování vlastního autosalónu.

Studenti tak mají možnost prezentovat svoje vozidlo, případně automobil rodičů a představit ho spolužákům. Letošní akci organizačně připravili studenti, tradičně pod vedením učitele Pavla Světlíka. Vybírali svého favorita z celkem 21 nablýskaných automobilů a 4 motocyklů. Ve studentské formě autosalónu nejde ani tak o novinky automobilového průmyslu, jako o rarity, poschovávané v soukromých garážích.

Letos se na výstavě objevil například Velorex z roku 1965 a Škoda Favorit z roku 1990, které byly nejstaršími exponáty na dvoře teplické průmyslovky. Po sečtení hlasů se vítězem letošního ročníku stal Adam Holý ze třídy D3 s automobilem BMW Z4, kterému ředitel Jiří Nekuda předal putovní pohár. O druhé a třetí místo se podělili Luboš Kudělka (Velorex) a David Veselý (BMW E46), oba ze třídy S4.

Studentský autosalón teplické průmyslovky tak má letošního vítěze. Jako každý rok, ani letos, ale nemá žádné poražené. Ve studentském autosalónu teplické průmyslovky je vítězstvím už samotná účast.

Foto: Archiv SPŠ Teplice

2309teplicestudentskyautosalon2

2309teplicestudentskyautosalon3

2309teplicestudentskyautosalon4

2309teplicestudentskyautosalon5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru