Podezření na kupčení s hlasy v Krupce a Teplicích v sociálně vyloučených lokalitách
Ilustrační foto CC0
Teplice

Krupka/Teplice - V Krupce a Teplicích se již objevilo podezření na kupčení s hlasy voličů ze sociálně vyloučených lokalit. Policie sice přijala v souvislosti s volbami v Ústeckém kraji již několik oznámení napříč okresy, nikoho ale zatím neobvinila.

Jako první uvedl tuto informaci server Romea.cz. „Podle našich informací se lidé nabízející 300 korun za hlas pro jednu ze stran pohybují na sídlišti Maršov v Krupce a stejně tak je o nákup hlasů chudých Romů zájem v Teplicích," uvedl pro zpravodajský server Romea.cz místní aktivista Miroslav Brož.

„Konkrétní obce, kterých se oznámení týkají, nebudeme specifikovat, aby to neohrozilo průběh prověřování, nicméně můžeme konstatovat, že se týkají téměř všech okresů v kraji. Obecně lze říci, že se podněty týkají například umělého navyšování počtu občanů v některých obcích, údajného kupčení s hlasy, výskytu falešných předvolebních letáků nebo odstranění předvolebních letáků," uvedl mluvčí Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru