Petr Kavka a Synchronicita rozezněli folkem mikulovský kostel
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Mikulov – Ve čtvrtek 14. července se v kostele Svatého Mikuláše v Mikulově konal koncert folk-rockové kapely Petr Kavka a Synchronicita. Koncert začínal v 17 hodin, ale už krátce kolem 16. hodiny se rychle plnilo parkoviště na Tržním náměstí, kde stojí jak zmiňovaný kostel, tak například i obecní úřad. Kapela si následně mohla při vystoupení vychutnat pohled do posluchačstvem zaplněné chrámové lodi.

Skupina Petr Kavka & Synchronicita vybojovala v roce 2021 vítězství v soutěži Talent Country Rádia. V témže roce vydala své první CD K sobě, které pokřtila při koncertu v Pivovaru Ossegg. Hudební i textová stránka kapely mile překvapí vysokou kvalitou hudební produkce, skvělými vokály, zdařilým aranžmá, ale i plnokrevnými texty, které píše lídr skupiny, Petr Kavka. Synchronicita v Mikulově sklidila plným právem velký úspěch.

Letní koncerty v mikulovském kostele Svatého Mikuláše, z nichž se uskuteční ještě v srpnu úvodní koncert k zahájení Mikulovských slavností, pořádá Obec Mikulov v rámci sbírky na opravu kostela. Nabídkou hudebních akcí přímo v interiéru objektu chce zvýšit povědomí o jedinečnosti této zajímavé sakrální památky a o nutnosti jejích oprav.

Do veřejné sbírky na revitalizaci a rekonstrukci kostela Sv. Mikuláše v Mikulově, kterou představenstvo obce vyhlásilo v červenci minulého roku, mohou přispět jak návštěvníci akcí, tak i ostatní zájemci. Transparentní účet je vedený u Komerční banky Teplice, na čísle 123-4137720277/0100. Svůj příspěvek na opravu památky můžete ale rovněž poskytnout při návštěvě kostela, přímo do pokladniček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru