Velký rentgen objevil při zátahu celníků dva schoulené běžence. Našli i vepřové žaludky
Foto: archiv / Celní správa
Teplice

ČR - V květnu probíhala kontrolní akce s názvem Karkulka, které se účastnily s výjimkou Celního úřadu Praha Ruzyně všechny celní úřady. Cílem bylo pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu - vybrané výrobky, primárně zaměřené na minerální oleje, tzn. minerální oleje v různých přepravních obalech.

V průběhu šesti dnů bylo provedeno na celém území České republiky 2 100 kontrol. Výsledkem bylo udělení pokuty v celkové výši téměř 110 tisíc korun za porušení v oblasti mezinárodní dohody ADR (přeprava nebezpečných věcí), dálničních známek, nedodržené stanovené maximální hmotnosti vozidel a za porušení v oblasti státního odborného dozoru.

"Celníkům v Ústeckém kraji se při této kontrolní akci pomocí velkokapacitního rentgenu podařilo odhalit dva běžence bez dokladů, jež se ukrývali v kabině kamionu. Byli stísněni v prostoru nad lehátkem," uvedla mluvčí celníků Ivana Kurková. Velkokapacitní mobilní rentgen využívají celníci na odhalování podloudné přepravy zboží. Rentgen dokáže velice jednoduše odkrýt případné tajné schránky s kontrabandem v kamionech či dodávkách.

Rovněž v Ústeckém kraji celníci zajistili 45 kg mražených vepřových žaludků, které byly přepravovány v nevyhovujících podmínkách.

Nejvíce kontrol provedli celníci v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Při kontrolách, které se odehrávaly jak přes den, tak i v nočních hodinách, celníci rovněž prověřili i osoby, jež jsou vedeny v databázi celní správy v evidenci dlužníků. Na dlužných částkách se podařilo vybrat více než 407 tisíc korun.

Celníci v souhrnu zajistili téměř 950 l minerálních olejů, 71 litrů lihu a lihovin, přes 27 tisíc kusů cigaret a dva kilogramy tabáku, 3552 gramů omamných a psychotropních látek, dva nelegální migranty a 45 kg podezřelého masa.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru