Hasiči se v Modlanech utkali v požárním útoku o pohár starosty
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Modlany – Pohled na malé děti, které se s nasazením vrhají do požárního útoku a zápasí s těžkými hadicemi, je zážitek, který ve vás obrousí hrany. A to nemusíte být zrovna jejich rodič, babička, ani žádný jiný příbuzný. Je neuvěřitelné, jak tihle prckové přesně znají svůj úkol, vědí, jaký je sled a postup celého útoku, co přijde a jsou ve svém konání tak sebejistí, až vám to bere dech. A dojde vám, jaká hromada práce lidí, kteří dětská družstva vedou, se za tou podívanou skrývá.

V sobotu 14. května se na Hasičském hřišti v Modlanech konal další ročník soutěže v požárním útoku O pohár starosty. I když nejste hasič, ani neznáte nikoho z nich osobně, tyhle akce nabízejí pokaždé skvělý zážitek. A to i lidem, kteří náhodou procházeli kolem a už zůstali jako diváci. Dopoledne patřilo modlanské hřiště dětským a žákovským kategoriím a od 14. hodiny tady poměřila sílu družstva žen a mužů. Sešlo se celkem 42 družstev a konkurence, zejména v hasičském potěru, byla velká.

V kategorii nejmenších dětí, v přípravce, si první místo vybojovalo družstvo z Duchcova. Druhé skončily děti ze Štrbic a třetí malí hasiči z Bíliny.

V kategorii mladších žáků si vítězství odvážely děti z Háje u Duchcova, druhá příčka patří družstvu Osahajmo a na místě třetím se umístily děti družstva Moldany A.

Starší žáci si tři první místa rozdělili následovně: zvítězil Osek, místo druhé patří Štrbicím B a příčku třetí obsadili Modlanští.

Ze čtyř ženských družstev zlato vybojoval Unčín, druhé místo Duchcov, třetí Modlany a čtvrté Hostomice.

V kategorii mužů zvítězilo družstvo Modlany A před kolegy z družstva Modlany B a třetí příčku patří hasičům z Hostomic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru