FOTO A VIDEO: Zátah na dealery! Gang chtěl vybudovat monopol, neváhali použít ani násilí
Foto: Policie ČR
Teplice

Děčín - Kriminalisté z děčínského TOXI týmu za asistence zásahové jednotky v uplynulých dnech zadrželi organizovanou skupinu dealerů drog. Čtyři muži ve věku od 27 do 49let jsou podezřelí, že na Děčínsku ve značném rozsahu distribuovali drogově závislým osobám hydrochlorid metamfetaminu známý jako pervitin.

Tým kriminalistů na případu pracoval více jak rok, za tu dobu zadržení muži realizovali stovky jednotlivých prodejů o celkovém objemu minimálně jeden a půl kilogramu pervitinu.

 0107dckz6

Foto: Policie ČR

Nejstarší muž v úmyslu vybudovat a upevnit si dominantní až monopolní postavení na nelegálním trhu s metamfetaminem neváhal společně se svými kumpány použít i násilí, aby jiné dealery buď donutili ke spolupráci, nebo jim znemožnili drogy v Děčíně prodávat.

 0107dckz5

Foto: Policie ČR

Najatým osobám skupina nabízela ochranu a „povolení“ prodeje pervitinu na území města, navíc za to požadovali jednou týdně platit výpalné. Když takový člověk spolupráci odmítl, byl k dalšímu prodeji nucen násilím.

 0107dckz4

Foto: Policie ČR

Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor kriminalisté zajistili 450 tisíc korun a osobní vozidlo v hodnotě tři sta tisíc korun. Všichni zadržení byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, nejstarší muž navíc i ze zločinu vydírání.

 0107dckz3

Foto: Policie ČR

"Nejmladší ze skupiny spolupachatelů je stíhán na svobodě, u ostatních byly shledány důvody vazby a na soud budou čekat za mřížemi. Všem obviněným hrozí v případě uznání viny tresty odnětí svobody od dvou do deseti let," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

0107dckz2

0107dckz1

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru