V obcích Modlanska se vyplatí sundat nohu z plynu
Ilustrační foto: Obec Suché
Teplice

Modlansko – Když budete projíždět některou z obcí Modlanska, raději přibrzděte. Z rozhodnutí vedení obce tady krupští strážníci měří na různých místech rychlost projíždějících aut. Důvodem opatření ze strany vedení obce jsou výsledky průzkumu spokojenosti místních občanů.

Jedním z negativních faktorů, který obyvatelé Modlan, Věšťan, Kvítkova, Suché a Drahkova označili, je podle starosty Lukáše Bartoně velmi rychlá jízda některých řidičů.

„Místní se bojí v okolí silnic kvůli nepřiměřené rychlosti projíždějících vozů chodit a jezdit,“ potvrdil starosta Modlan Lukáš Bartoň. „Měření provádí strážníci Městské policie Krupka, na základě podepsané veřejnoprávní smlouvy. Smyslem akce je snížit rychlost projíždějících automobilů a zajistit tak pro naše občany bezpečný pohyb v obci.“

V průběhu zimy a letošního jara se měření rychlosti ještě neprovádělo intenzivně. To se ale brzy změní. Už v loňském roce měřili strážníci rychlost ve dvou ze zdejších obcí, a sice v Modlanech a ve Věšťanech. Vybrané pokuty jdou podle Lukáše Bartoně v plné výši do pokladny obce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru