Tepličtí dobrovolníci z Českého červeného kříže sloužili na covidovém oddělení v Karlových Varech
Foto: ČČK Teplice
Teplice

Teplice, Karlovy Vary - Na začátku března bylo v nemocnici v Karlových Varech nasazeno osm8 členů a dobrovolníků humanitární jednotky Českého červeného kříže Teplice (ČČK) v projektu Ústředního krizového týmu ČČK s názvem „MT72“ (mobilní týmy 72 hodin).

„Zajistili jsme 4 osoby na denní směnu a 4 na noční směnu. Členové sloužili na covidovém oddělení, kde se starali o pacienty, kteří nevyžadují intenzivní péči,“ přibližuje Jiří Herlitze z ČČK.

Zajišťovali například - manipulaci s pacientem na lůžku, polohování, dopomoc v pohybu (mimo postel), hygiena pacienta, výměna plen a ošetření pokožky pacienta, úprava lůžka, stravování (rozdávání, asistence), pitný režim, základní sledování celkového stavu pacienta, neinvazivní měření fyziologických funkcí a všeobecnou pomoc zdravotnickému personálu.

„Od počátku aktivního nasazení (16. února 2021) jsme tak jako ČČK odsloužili přes 1630 hodin a nasadili přes 17 týmů z celé republiky,“ dodává Jiří Herlitze.

Vzhledem k aktuální kritické situaci v dalších nemocnicích rozšiřuje ČČK další mobilní i koordinační síly pro další nasazení.

„Proto žádáme širokou veřejnost, aby nám pomohli a připojili se k nám. Zajistíme Vám kurz – „ZÁKLADY MODERNÍHO OŠETŘOVATELSTVÍ“. Pojďte pomáhat s námi!!!“ vyzval Jiří Herlitze z teplického ČČK.

Přidat se můžete na www.mscckndp.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru