Kauza párty v hotelu Prince de Ligne: Policisté zveřejnili, co dosud zjistili
Hotel na Zámeckém náměstí v Teplicích. Foto: archiv
Teplice

Teplice - Vyšetřování porušení vládních nařízení v hotelu Prince de Ligne v Teplicích stále probíhá. Informovala o tom aktuálně Policie ČR.

V hotelu Prince de Ligne mělo ve dnech 22. a 23. ledna dojít k akcím v rozporu s aktuálními vládními nařízeními. "V této věci ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje plk. Jaromír Kníže dne 27. ledna 2021 přikázal provést šetření Obvodnímu oddělení Litvínov, Územní odbor Most, aby tak předešel spekulacím a možným námitkám o podjatosti teplických policistů," uvádí mluvčí policistů Jana Slámová.

Policisté zatím v rámci zjištění vyplývajícího z dosavadního šetření postoupili příslušným správním orgánům následující:

Magistrát města Teplice obdržel k projednání porušení vládních opatření celkem 14 osob, z toho 2 osoby mohly ve dvou případech porušit Usnesení vlády ČR, neboť umožnily přítomnost veřejnosti v provozovně ubytovacího zařízení, ostatní účastníci mohli porušit povinnosti vyplývající z Usnesení vlády ČR, týkajícího se omezení volného pohybu osob. 

Příslušné krajské hygienické stanici bylo postoupeno možné porušení zákona o ochraně veřejného zdraví, neboť tři osoby neměly mít nasazenu ochranu dýchacích cest ve vnitřních prostorech budovy, čímž by porušily mimořádné nařízení k zamezení šíření nemoci COVID-19 – ochrana dýchacích cest.

Část materiálu byla dle věcné a místní příslušnosti postoupena na Policejní prezidium ČR.

"Z doposud provedeného šetření nebyla zjištěna přítomnost jakéhokoliv policisty nebo služebního funkcionáře z našeho krajského ředitelství na těchto akcích, rovněž tak doposud nebylo zjištěno pochybení policistů, kteří v uvedených dnech na teritoriu města Teplice vykonávali výkon služby," uvedla Jana Slámová.

S ohledem na informace zveřejněné v mediích k možnému jednání teplických policistů rozhodl ředitel krajského ředitelství dne 28. ledna 2021 o postoupení věci pro možné podezření ze spáchání trestného činu Zneužití pravomoci úřední osoby Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS). "Proto se k možnému jednání či nekonání policistů v uvedené době již nemůžeme a ani nebudeme do rozhodnutí GIBS vyjadřovat," dodala policistka.

Dále bylo podle policie spolehlivě zjištěno, že ve dnech 22. a 23. ledna 2021 nebylo na linku 158 ani jiným způsobem učiněno oznámení o možném porušení vládních opatření na Zámeckém náměstí v Teplicích.

V inkriminovanou dobu, a to dne 23. ledna 2021 okolo 17.00 hod. byla toliko kontaktována tisková mluvčí krajského ředitelství, které byl zástupcem médií položen dotaz, zda neřeší akci většího rozsahu na Teplicku, a to v objektu Golf Resort clubu Barbora. Tuto informaci dotyčná policistka neprodleně předala operačnímu důstojníkovi, který tuto informaci nechal hlídkou z Územního odboru Teplice standardně prověřit a na místě bylo zjištěno, že v uvedeném objektu se žádná akce nekoná.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru