V Hrobu mají nový sběrný dvůr, ale množí se černé skládky
Foto: Archiv Města Hrob
Teplice

Hrob – Vedení města Hrob nechalo v tomto roce zrekonstruovat s podporou státní dotace tamní sběrný dvůr. Přesto se podle informací místostarosty Karla Hirsche začínají v okolí ve větší míře objevovat černé skládky.

„Často se jedná o komunální odpad, ale i o bioodpad. Je s podivem, že někomu stojí za to riskovat ostudu a nemalou pokutu ve chvíli, kdy může jako občan města odevzdat svůj odpad zdarma ve sběrném dvoře,“ zlobí se místostarosta.

Podle Hirsche investuje hrobská radnice na likvidaci skládek poměrně vysoké finanční částky, které by mohly být využity smysluplněji. Vedení města proto zvažuje, že pověří městskou policii, aby na vybraných místech instalovala fotopasti. Rovněž apeluje na občany města, aby v případě, že uvidí někoho odvážet nepořádek mimo sběrný dvůr, do lesa a podobně, informovali neprodleně strážníky. Pachatelům budou podle místostarosty hrozit vysoké pokuty.

Někteří z místních tvrdí, že za zvýšený počet černých skládek mohou zpřísněné podmínky ukládání odpadu ve sběrném dvoře. Původní sběrné místo nahradil nový sběrný dvůr a podle Hirsche se zde začalo nakládat s odpadem podle zákona. „Občanům města ale stačí, když se prokážou jakýmkoli dokladem totožnosti a odpad mohou uložit zdarma,“ uvádí k námitkám o „byrokracii" místostarosta. Pouze chataři a zahrádkáři, kteří trvalé bydliště v Hrobu nemají, se musí prokázat potvrzením o úhradě místního poplatku za odpady.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru