V sobotu si dopřejte akci plnou krásných krojů, tanečnic, veselí a pěkné hudby
Folklórní soubor Krušnohor. Foto: archiv souboru
Teplice

Kostomlaty pod Milešovkou – O nadcházejícím víkendu, konkrétně v sobotu 12. září, se v Kostomlatech pod Milešovkou uskuteční jubilejní desátý ročník Mezinárodního folklorního festivalu. Český folklór z Podkrušnohoří obohatí letos i latinskoamerické rytmy. Slavnostní zahájení akce, která se koná na kostomlatském náměstí, je naplánované na 14. hodinu.

V programu desátého ročníku uvidíme vystoupení folklorních souborů Krušnohor nebo Krušnohorská dudácká muzika, kterou jsme mohli slyšet a vidět vloni na proboštovském masopustu. Doplní je soubor exotické choreografky a tanečnice Zulay Fonsecy z Venezuely. Zahraje dechová kapela FS Severka, country kapela Eldorádo a Regius Band Jitky Dolejšové. V průběhu odpoledne vystoupí rovněž známý herec a bavič Milan Pitkin.

Kromě dění na pódiu přitáhnou pozornost návštěvníků i tradiční soutěže: jahodové knédle, rychlé pivo, sukoslavský výšlap, soutěž o nejhezčí festivalový obrázek a zdobení obr dortu. Ve stáncích budou k mání kromě výrobků zručných řemeslníků nápoje, oblíbený guláš, bramboráky nebo palačinky a další dobroty. Pro děti jsou připravené soutěže a malování na obličej. Festival pořádá XIX. Župa Teplice ve spolupráci s Obecním úřadem v Kostomlatech, za finanční podpory kraje a pod záštitou hejtmana Oldřicha Bubeníčka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru