Řidiči, zpomalte! Strážníci v Bílině budou v létě častěji měřit rychlost
Foto: MP Bílina
Teplice

Bílina - Spolu s blížícím se létem budou v ulicích Bíliny častěji viděny hlídky městské policie provádějící měření rychlosti vozidel. Vzhledem k tomu, že v důsledku koronavirové epidemie se bude i v době letních prázdnin v ulicích pohybovat větší množství dětí než obvykle, bude Městská policie Bílina měřit rychlost častěji než v předchozích letech.

Místa, kde městská policie tuto činnost vykonává, jsou místa výhradně určená Policií ČR. Městská policie přitom postupuje v součinnosti s Policií ČR, jak ukládá zákon.

Že se jedná o jednu z důležitých vedlejších činností strážníků, dokládají dva případy z poslední doby. První přibližuje již samotná fotografie, kdy vozidlu byla naměřena rychlost 82 km/h v úseku platnosti maximální rychlosti do 50 km/h.

Druhý případ, kdy byl řidič řešen za překročení rychlosti, se pro něho neobešel bez dalších komplikací. Při kontrole bylo zjištěno, nejen že jezdí rychle, ale také že by neměl jezdit vůbec, protože měl vysloven zákaz řízení.

Zatímco první případ skončí tučnou pokutou a připsáním bodů do karty řidiče, druhý případ byl předán Policii ČR pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru