Mladík se prý moc nevyzná. Tak řídil bez papírů neregistrované auto s cizími značkami
Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Místní a osobní znalost strážníků Městské policie Bílina byla klíčovým prvkem u případu mladíka, který si ze zákonů nedělal příliš velkou hlavu. Hlídka MP zastavila vozidlo, které jelo bez předepsaného osvětlení, navíc vzniklo důvodné podezření, že řidič vozidla nevlastní příslušné řidičské oprávnění.

Při následné kontrole se podezření strážníků potvrdilo. Řidič totiž nevlastnil vůbec žádné oprávnění. To ale nebyl jediný zjištěný prohřešek. Dále bylo zjištěno, že vozidlo není vůbec v ČR registrováno. Na vozidle byly umístěny registrační značky ze zcela jiného vozidla, které však již bylo trvale vyřazeno z registru.

Sečteno a podtrženo mladík nesvítil, neměl řidičský průkaz, užil vozidlo bez registrace a měl na něm umístěny registrační značky z jiného již odhlášeného auta. K tomu všemu si ještě navíc připsal řízení vozidla bez technické kontroly a bez pojištění.

Řidiči reálně hrozí zákaz řízení na dva roky a pokuta do padesáti tisíc korun. Pomyslnou třešničkou na tomto nepříliš povedeném dortu byla mladíkova obhajoba. Hlídce tvrdil, že se v „těchto věcech“ příliš nevyzná a tak si myslel, že když auto má značky, tak prostě může jezdit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru