Žáci a studenti v Ústeckém kraji se od příštího týdne začnou vracet do lavic
Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj - Postupné uvolňování bezpečnostních opatření související s onemocněním COVID-19 se týká i škol v Ústeckém kraji. Zatím co mateřské školy mohly fungovat za určitých hygienických podmínek po celou dobu nouzového stavu a záleželo pouze, po dohodě se zřizovatelem, na rozhodnutí ředitele školy, do školních lavic se od 11. května 2020 mohou vrátit také žáci devátých tříd základních škol a posledních ročníků škol středních.

Od 25. května 2020 pak mohou docházet do školy žáci prvního stupně základních škol. Jenom v Ústeckém kraji se jedná přibližně o 40 tisíc žáků. Docházka je dobrovolná, záleží na rozhodnutí rodičů. Ve třídě může být maximálně 15 žáků, každý žák pak musí mít minimálně dvě roušky na den a sáček na jejich uložení. Důležité je, aby rodiče žáků vyjádřili zájem o docházku jejich ratolestí do školy.

U žáků devátých tříd tak musí učinit do 7. května 2020 a rodiče žáků prvního stupně základních škol do 18. května 2020. Jakým způsobem mají rodiče vyjádřit zájem, musí být informováni školou. Nezbytné také je, aby rodiče nezletilých žáků podepsali Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. Ostatní žáci se pravděpodobně vrátí do školních lavic až v novém školním roce.

„Všechny školy nyní čeká nelehké období související s přísnými hygienickými opatřeními a organizačními změnami. Podle toho, jak hovořím s jednotlivými řediteli škol, jsem přesvědčen, že vše skvěle zvládnou,“ uvedl náměstek pro školství Petr Šmíd.

Podrobnější informace k docházce žáků do školy v tomto školním roce najdete na webových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ústeckého kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru