Řada obcí nenechala své seniory na holičkách a nabízí jim pomoc
Pomoc seniorům nabízí i vedení hájského obecního úřadu. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplicko – V současné obtížné situaci jsou nejohroženější skupinou senioři. Mnozí žijí osamoceně a nebývá pro ně jednoduché zajistit si základní potraviny, léky a zboží denní potřeby. Navíc v době, kdy jsou nejohroženější skupinou v souvislosti s možností nakažení koronavirem, by měli zůstávat doma. Na uvedenou skutečnost zareagovala řada organizací, dobrovolníků, městských úřadů, ale pozadu s pomocí seniorům nezůstaly ani menší obecní samosprávy.

Například starostka Háje u Duchcova, Irena Pipišková, informovala, že hájský obecní úřad zajišťuje rozvor potravin pro seniory, kteří v blízkosti nemají nikoho, kdo by jim mohl pomoci. Službu vedení obce provádí ve spolupráci s dobrovolníky. V Újezdečku rovněž nabízejí pomoc občanům nad šedesát let, ale také hendikepovaným lidem. Radnice bude pro tyto občany poskytovat dodávku nezbytných potravin a léků až do domu. Stejnou službu nabízí například i Obecní úřad v Jeníkově a některé další obecní samosprávy.

Pozadu nezůstává ani Obecní úřad v Proboštově, jehož vedení zajišťuje pro osoby starší 65 let nákup nezbytných potravin a hygienických potřeb v prodejnách, které se nacházejí na území obce. Stejně tak je možné si na některém z telefonních čísel, uvedených na webu obce, zajistit vyzvednutí léků v proboštovské lékárně. Nabídka vedení obce platí denně od 9 do 12 hodin, a kromě několika zastupitelů a pracovníků úřadu jí zajišťuje i starostka Jana Čermáková a místostarosta Roman Nešetřil.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru