Na Benzině najdete obsluhu za plexisklem. Posilují tam hygienická opatření
Na Benzinách instalují přepážky z plexiskla. Foto: Unipetrol
Teplice

ČR - Benzina v reakci na šíření nemoci COVID-19 posiluje již přijatá bezpečností opatření. Největší řetězec čerpacích stanic v Česku vybavuje všech svých 416 stanic přepážkami z plexiskla, díky kterým dojde k zamezení přímého styku zákazníků s pracovníky stanice. Instalace přepážek začala v úterý a její dokončení je plánováno v nejbližších dnech.

„Děkuji všem pracovníkům našich čerpacích stanic. Nesmírně si vážíme toho, že i v této nelehké době pracují v první linii a nadále poskytují zákazníkům služby na aktuálně nejvyšší možné úrovni,“ řekl Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina, a dodal: „Vzhledem k nedostupnosti ochranných respirátorů jsme se rozhodli vybavit čerpací stanice ochrannými přepážkami z plexiskla. Situací se každodenně zabýváme a nadále vyvíjíme maximální úsilí, abychom přijatá bezpečností opatření ještě posílili.“

Benzina už 14. března ukončila prodej veškerých čerstvých nebalených produktů, uzavřela relaxační zóny a zastavila provoz ručního mytí, vysavačů a čističů koberců. Prostřednictvím informačních cedulí rozmístěných na čerpacích stanicích a na internetových stránkách a sociálních sítí informuje zákazníky, jak se mají na čerpacích stanicích chovat, aby co nejvíce snížili nebezpečí přenosu nákazy. Navíc apeluje na zákazníky, aby při tankování používali jednorázové hygienické rukavice a pro platbu za zakoupení produkty, služby a zboží v co nejvyšší míře využívali bezkontaktní platební karty a především mobilní aplikace Benziny. Prostřednictvím aplikace „Benzina platby“ je možné zaplatit za natankování přímo u stojanu a přes „Mycí Digi Linku“ je možné ovládat myčku přímo z mobilního telefonu. Díky těmto aplikacím tak odpadá nutnost vstupovat do prodejny.

„Zákazníky prosíme o pochopení, ohleduplnost a respektování těchto opatření. Při platbě by měli preferovat mobilní aplikace či platební karty a platbu v hotovosti využívat pouze v krajních případech. V případě nutnosti navštívit prodejnu je nezbytné vstupovat s ochranou nosu a úst, vstupovat jednotlivě, udržovat rozestupy minimálně dva metry a dodržovat limit maximálně dvou zákazníků v prodejně. Omlouváme se za všechna omezení provozu, ale jedná se o nezbytná opatření v zájmu ochrany zdraví zaměstnanců čerpacích stanic i samotných zákazníků,“ uzavřel Marek Zouvala.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru