Botičky strážníci v Bílině už skoro nenasazovali, řidiči ale vstřícnosti začali zneužívat
Foto: MP Bílina
Teplice

Bílina - Najít volné parkovací místo na bílinských sídlištích bývá čas od času testem pevných nervů. Tamní strážníci se proto snaží přistupovat k případům špatně zaparkovaných vozidel s určitým pochopením. Nicméně pokud řidič vozidlo zaparkuje způsobem, který již ani při nejlepší vůli nelze tolerovat, logicky následuje postih ze strany strážníků městské policie.

Jeden z nedávných případů se udál na Pražském předměstí, kde řidič ponechal vozidlo v úseku platnosti zákazu zastavení. Zákaz zde není umístěn samoúčelně. Je v onom místě z důvodu umožnění pohybu držitele průkazu ZTP. Hlídka na vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče. Jelikož se řidič na výzvu k projednání podezření z přestupku na služebnu městské policie opakovaně nedostavil, bylo vozidlo později strážníky zablokováno „botičkou“.

Městská policie Bílina „botičky“ neboli technické prostředky k zabránění odjezdu vozidel (TPZOV) již několik let prakticky nepoužívá. Důvodů je několik. Mezi hlavní patří úspora času jak hlídek strážníků, tak i řidičů. Dalším důvodem je určitá vstřícnost ze strany městské policie, kdy řidičům je dán dostatečný časový prostor pro následné řešení podezření z přestupku na služebně.

V poslední době bohužel přibývá těch, kteří tuto vstřícnost patrně chápou jiným způsobem. Městská policie bude proto nyní v obdobných případech závažného porušení zákona ze strany neukázněných řidičů přistupovat sice nepopulárním, nicméně stále účinným způsobem, tedy zablokováním vozidla „botičkou“. "Věříme, že hlídky městské policie nebudou mít důvod k častějšímu využívání tohoto opatření, avšak jak praví staré, leč pravdivé rčení, kde není rady, tam není pomoci," uvádí strážníci na svých facebookových stránkách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru