V úterý 26. listopadu se konzervatoristé zúčastní Suit Up dne
Konzervatoř v Teplicích. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – K projektu mezinárodní organizace Schools United, Hrdá škola, jehož partnerem je Česká středoškolská unie (ČSU), se připojili i studenti teplické konzervatoře. Projekt je u nás pořádaný třetím rokem a konzervatoř se zapojila vůbec poprvé. V tomto školním roce je pro středoškoláky přichystaných celkem 9 různých aktivit. V úterý 26. listopadu se tepličtí konzervatoristé zúčastní akce Suit Up den.

„Přidáváme se trochu opožděně, pořád je ale lepší někdy než nikdy,“ říká předseda Studentského parlamentu teplické konzervatoře (SPTK) Jakub Málek. Oficiální Suit Up den se konal už 15. října. Studenti konzervatoře se o možnosti účasti na projektu dozvěděli později. Rozhodli se proto udělat Suit Up den v náhradním termínu. Chtějí se zapojit postupně do všech aktivit projektu. „Jsme na začátku, teprve se to rozjíždí. Pro konzervatoř je to něco úplně nového. Za sebou už máme Den bez mobilu. Přiznám se ale, že jsem ho nedodržel. V maturitním ročníku, při organizaci plesu a spolu se závazky pracovními a uměleckými, se to zvládnout nedá. Takových je nás ale na škole víc.“

V úterý 26. listopadu se konzervatoristé zúčastní zmíněného Suit Up dne, což znamená, že všichni dorazí do školy ve společenském oblečení. „Studenti by se měli obléknout jako když jdou třeba na koncert. Chceme, abychom si všichni ten den užili s noblesním vystupováním a gentlemanskými gesty,“ poznamenal k chystané akci Málek. Suit Up den by studenti měli držet celých 24 hodin (kromě spánku). Na otázku, jaké občerstvovací zařízení zvolili k večernímu posezení ve společenském oděvu, Jakub Málek odpověděl: „Vzhledem k zahájené koncertní sezóně někteří studenti společenské oblečení ze sebe hned tak nesvléknou. Ať už se večer zúčastní nějakého koncertu aktivně jako hráči, nebo jako posluchači.“

Smyslem mezinárodního projektu je změnit pohled středoškoláků na školu. Změnit ji tak, aby se studentům ve škole líbilo, aby je bavilo do ní chodit a byli pyšní na to, kde studují. Pro letošek je připravených celkem 9 aktivit. Například Bubli-fukový den, Barevný týden, Pyžamový den a další. Podmínkou pro účast v závěrečném losování o hodnotné ceny je účast školy alespoň na dvou z nich. Více informací naleznete tady: www.hrdaskola.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru