Povedená dvojice: Tepličanky se domluvily a šly krást do obchodu. Akce se nezdařila
ilustrační foto
Teplice

Chomutov, Teplice - V minulých dnech vyšetřovatel zahájil trestní stíhání dvou žen. Obviněné měly začátkem září společně po vzájemné domluvě v chomutovském hypermarketu odcizit 15 láhví alkoholu v hodnotě přes 4 tisíce korun.

Jedna z nich měla lahve uložit do batohu v hodnotě 1 tisíc korun, který předtím vzala v oddělení sportovních potřeb. Batoh pak měla předat své společnici a poté z obchodu odejít. Druhá žena byla zadržena pracovníky ostrahy poté, co se pokusila i s lupem opustit hypermarket. Zboží tedy bylo vráceno na prodejnu a 37letou ženu z Teplic policisté zadrželi. Při výslechu pak lživě označila jako spolupachatelku krádeže ženu, která se však dle zjištění policistů skutku nedopustila. Šetřením byla jako její společnice ustanovena 29letá žena, rovněž z Teplic.

U starší z dvojice to však nebyl jediný prohřešek, jehož se měla dopustit. Další krádež měla 37letá Tepličanka spáchat koncem září, tentokrát sama v marketu v Teplicích. Tam podle obvinění odcizila LED světla a LED pásky v celkové hodnotě převyšující 2 tisíce korun. Po uschování věcí do kabelky však byla za pokladnami zastavena pracovníky ostrahy a zboží tak bylo vráceno na prodejnu.

Tuto ženu nyní policisté trestně stíhají pro krádež a kvůli lživému označení ženy, která s první krádeží neměla nic společného, i pro trestný čin křivé obvinění. V případě odsouzení jí za ně hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Mladší z obviněných je stíhána pouze pro krádež. Vzhledem k předchozímu odsouzení za majetkovou trestnou činnost z roku 2018 jí soud může poslat do vězení až na tři roky.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru