O víkendu bude slunečno, teploty ale spadnou až k bodu mrazu!
Připravte se na hodně studená rána. Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - Od začátku tohoto pracovního týdne k nám proniká nepříliš teplý, z Arktidy pocházející vzduch od severozápadu až severu. Především v úterý a ve středu byl severní vítr poměrně krutý, alespoň co se jeho rychlosti týče – na vrcholcích Krušných hor měl až přes 70 km/h.

Samozřejmě se podepsal také na teplotách, například ve čtvrtek se v nížinách denní maxima pohybovala okolo 15 °C s tím, že na horách bylo ještě o nějakých 5 °C chladněji. K tomu celkem hodně oblačnosti, avšak málo srážek. Nuže poslední víkend astronomického léta 2019 bude prosluněný, s teplotami to však až tak horké nebude.

Pátek 20. září:

Prakticky po celý den se nad Teplickem, jakož i většinou střední Evropy, bude udržovat střed tlakové výše, která přispěla k dodávce chladu ze samotného severu planety Země. Díky tomu páteční jitro přijde s ještě nižšími teplotami, než ráno čtvrteční. Denní minima se konkrétně budou pohybovat okolo 6 až 2 °C. V první půli pátku lze očekávat slunečné počasí, tedy za předpokladu, že pomineme vysokou oblačnost, která je stejně průsvitná, po obědě se pak přechodně objeví i pár stratokumulů a kumulů. Teploty vzhůru moc nepolezou, v maximu kolem 13 až 17 °C.

Sobota 21. září:

Sobotní počasové menu lze shrnout následovně: jasno od půlnoci do půlnoci, ranní minima kolem 6 až 2 °C, odpolední maxima okolo 14 až 18 °C. Teploty by pravda mohly být o něco lepší, na druhou stranu by mohlo být hůře, mnohem hůře.

Neděle 22. září:

Závěr týdne se ponese více méně v témže duchu jako sobotní den. Tedy v nočních, ranních, dopoledních a zřejmě i odpoledních hodinách jasno bez jediného mraku, k večeru/večer by se od západu mohlo přihnat trochu vysokých oblaků. Čili sečteno a podtrženo další slunný den. Nejvyšší odpolední teploty opět okolo 14 až 18 °C, ráno v minimu kolem 6 až 2 °C, takže ani v tomto ohledu žádná změna.

Vize budoucnosti:

Hned úvodem nového, posledního zářijového týdne by se měl rozjet Atlantik, řeč je o oceánském a cyklonálním západním až jihozápadním proudění. Co to znamená v praxi? Sice relativně příjemné teploty (kousek pod hranicí 20 °C), avšak hodně oblačnosti a do toho srážky, přestože ne nijak extra, nemluvě o větru, hlavně v horských oblastech a různých průsmycích. Zkrátka takové typické podzimní počasí. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru