Už se ohřejeme! Do domácností v Teplicích i Bílině začalo proudit teplo
Ilustrační foto
Teplice

Severní Čechy – Topná sezona 2019/20 začala 19. září naplno pro společnost ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ na severu Čech. Právě včera bylo celodenní vytápění spuštěno v Ústí nad Labem a také v lokalitách měst Teplice a Bílina. O den dříve, tedy ve středu 18. září se rozehřály rozvody tepla v Jirkově, Kadani a Chomutově. Stejně jako vloni pak pocítili vůbec jako první více tepla ve svých domácnostech obyvatelé Klášterce nad Ohří, a to v úterý 17. září. Ve všech případech začala společnost s dodávkami tepla o šest dní dříve než v loňském roce, kdy topná sezona 2018/19 začala v rozmezí 23. až 25. září.

„Pravidelná dodávka tepelné energie se zahájí podle vyhlášky č. 194/2007 Sb. tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 ºC ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 ºC v následujícím dni. Průměrnou denní teplotou venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot měřených ve stínu s vyloučením vlivu sálání okolních ploch v 7, 14 a ve 21 hodin, přičemž naposledy měřená teplota se počítá dvakrát,“ dodal Radim Sobotík, obchodní ředitel ČEZ Teplárenské.

V roce 2016 začala ČEZ Teplárenská dodávat teplo svým odběratelům v Klášterci nad Ohří 19. září. Obyvatelé Kadaně se poprvé doma zahřáli 20. a Chomutova a Jirkova 21. září, stejně tak i obyvatelé lázeňského města Teplice. V Ústí nad Labem tomu bylo 22. září. Výjimkou byly pouze města Bílina a Ledvice, kde byla zahájena dodávka tepla až 3. října.

V roce 2017 bylo poněkud chladněji, již 11. září bylo naplno zahájeno vytápění Chomutova, kde po dohodě s hlavním odběratelem tepla ve městě, probíhalo již od 9. září temperování rozvodných systémů. Ve stejný den začalo temperování i v Jirkově a Klášterci nad Ohří, kde ČEZ Teplárenská obhospodařuje jak sekundární, tak i primární rozvody tepla. Radiátory se začaly rozehřívat i v Kadani. Na základě požadavku Okresního stavební bytové družstva a s ohledem na nepříznivý vývoj počasí pak byly 13. září zahájeny dodávky tepla v Teplicích, Dubí a Krupce. Jako poslední se 14. září přidala města Bílina a Ústí nad Labem.

V roce 2018 bylo celodenní vytápění naplno spuštěno 25. září v Ústí nad Labem. O den dříve, tedy v pondělí 24. září, se rozehřály rozvody tepla v Jirkově, Kadani, Chomutově, Bílině a Teplicích. Již během odpoledne 23. září pocítili více tepla ve svých domácnostech jako vůbec první obyvatelé Klášterce nad Ohří.

Na kontrolu, údržbu či opravy parovodů, horkovodů, výměníků a dalšího zařízení vyčleňuje ročně v rámci své působnosti ČEZ Teplárenská desítky miliónů korun. Nejvíce je pochopitelně proinvestováno během plánovaných letních odstávek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru