OBRAZEM: Krajská zdravotní představila nové dialyzační středisko v teplické nemocnici
Foto: Krajská zdravotní
Teplice

Teplice - Krajská zdravotní představila veřejnosti u příležitosti dne otevřených dveří nové komfortní dialyzační středisko v teplické nemocnici. V pondělí 9. září provedl návštěvníky zdravotnický personál prostorami pro pacienty, technickým zázemím centra a seznámil je s nejmodernější technologií odstraňující z krve nemocného odpadní látky, kterými je například draslík, močovina a nadbytečná voda.

„Před sedmi lety, když jsem nastoupil do čela představenstva Krajské zdravotní, bylo jedním z úkolů, které jsme si dali, v každé z pěti nemocnic mít středisko hemodialýzy. Největší překážkou této myšlence se ukazovaly smlouvy na pětadvacetiletý pronájem se soukromým subjektem, provozujícím pracoviště hemodialýzy v našich nemocnicích. Čekali jsme, až ten čas doběhne. V dostatečném předstihu jsme dali výpověď v Chomutově, ale pak naše snaha ztroskotala na nedostatku personálu. Obdobná situace byla v Mostě. Jsem velmi rád, že v Teplicích se to podařilo. Jsem také rád, že se paní primářka ujala vedení pracoviště. Děkuji všem, kdo jste se na jeho vybudování podíleli a přeji novému středisku hodně úspěchů,“ uvedl předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., Ing. Jiří Novák.

„Základním vybavením střediska je 14 dialyzačních přístrojů B.Braun Dialog IQ HDF Online pro zajištění akutní a intermitentní dialýzy. V rámci rekonstrukce prostor byla vybudována nová technologická místnost a instalována nová technologie na úpravu vody s reverzní osmózou,“ doplnil náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s., MUDr. Aleš Chodacki.

1309kzcrtp2

Foto: Krajská zdravotní

Generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Ing. Petr Fiala, uvedl, že velkou výhodou nového komfortního dialyzačního střediska v teplické nemocnici je primární i následná péče o pacienty. „Všechna zdravotnická pracoviště v nemocnici spolu úzce spolupracují. V případě potřeby má pacient možnost navštívit specialistu z jiného medicínského oboru v rámci jednoho areálu. Odpadá cestování po městě za potřebnou lékařskou péčí. Společnost Krajská zdravotní, vedle teplické nemocnice provozuje nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Mostě a Chomutově, což je další pozitivum při odeslání pacienta na zdravotnická pracoviště s vyšší odborností, kterými jsou například kliniky a centra vysoce specializované péče v ústecké Masarykově nemocnici,“ zmínil výhody Ing. Petr Fiala.

1309kzcrtp3

Foto: Krajská zdravotní

Jeho slova potvrdil návštěvník Vítězslav Vorel z Duchcova. „Na dialýzu docházím dvacet let. U soukromého provozovatele začínám být nespokojený, proto jsem zavítal na den otevřených dveří dialyzačního střediska teplické nemocnice. Pro dialyzovaného pacienta je nejdůležitější péče a přístup. Jeho onemocnění bývá často doprovázeno dalšími zdravotními potížemi. V nemocnici právě vnímám tu výhodu, že když budu potřebovat jiné vyšetření, absolvuji ho v jednom zařízení. Dialyzační středisko v teplické nemocnici nabízí příjemné prostředí s moderním vybavením, velmi zvažuji přechod právě sem,“ uvedl Vítězslav Vorel.

1309kzcrtp4

Foto: Krajská zdravotní

Primářka Nefrologicko-dialyzačního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Teplice, o. z., MUDr. Jindřiška Pössnickerová, doplnila, že první pacienti podstoupí na zdejším zdravotnickém pracovišti terapii již příští týden. „Centrum je schopno pojmout najednou až dvacet šest pacientů. Jsme schopni provádět všechny v současnosti známé očišťovací metody, tzn. dialýzu, izolovanou ultrafiltraci, pre i posthemodiafiltraci, hemofiltraci a máme zaškolenu sestru na peritoneální dialýzu. Součástí našeho oddělení je nefrologická poradna a ambulance pro pacienty po transplantaci ledvin,“ informovala návštěvníky MUDr. Jindřiška Pössnickerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru