VIDEO: Staré průmyslové areály dostanou nejen nový kabát, ale i využití
Starý areál může znovu ožít. Zdroj: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Teplice

Ústecký a Karlovarský kraj - Chcete se vašich městech a obcích zbavit starých areálů? RE:START má řešení.

Brownfieldy neboli staré průmyslové areály, které leží v Ústeckém a Karlovarském kraji ladem, mají momentálně velkou šanci na jejich obnovu a znovuvyužití. Může zde být navázáno na starou tradici nebo realizovat úplně nové činnosti. A to díky programu Ministerstva průmyslu a obchodu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů i RE:STARTu.

Do tohoto programu se již přihlásilo město Litoměřice či obce Lkáň, Proboštov a Obrnice v Ústeckém kraji nebo Horní Slavkov, Sokolov, Valeč či Kolová v kraji Karlovarském. Dotace budou na tyto aktivity čerpány v celkové výši necelých 84 milionů korun. V současné době je vyhlášena třetí výzva tohoto programu. Města a obce projevují o tuto podporu zájem a přihlašují se, což může pomoci dalším nevyužitým místům.

Pojďme si teď společně ukázat úspěšné žadatele, kterým se povedlo získat dotaci a díky tomu obnoví svoje brownfieldy. Jedná se o město Litoměřice, obec Obrnice a město Horní Slavkov.

https://www.youtube.com/watch?v=vAxqAmEKHFE

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru