OBRAZEM: Modlanští připravili dětem báječnou stezku plnou výzev a překvapení
Den zábavy v Modlanech. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Modlany – O velmi pěknou akci pro děti se o víkendu postaral Spolek sportu a zábavy na Modlansku (SPOZAM). Pestrý program pro místní i přespolní potěr připravili členové spolku v rámci celodenní akce Den zábavy, která se konala v sobotu 20. července od 9 hodin. U malých návštěvníků mělo hravé dopoledne velký úspěch.

Kromě sledování zajímavých ukázek práce se psy, jako je flyball, dogfrisbee a další, byla pro děti nachystaná zábavná stezka. Každý z malých účastníků dostal při vstupu do areálu Baníku Modlany kartičku s mapkou a se symboly stanovišť. Těch bylo připravených jedenáct. Na nich plnily děti různé úkoly a po jejich absolvování obdržely razítko do mapky.

Vybrat a vymalovat podle své fantazie si mohly například výlisek z keramické hmoty. Na výběr měly motýly, rybky, srdce a jiné tvary. U stanoviště zástupců Mysliveckého sdružení Modlany určovaly název zvířat na obrázcích a přiřazovaly k nim pro ně typickou potravu. Ti větší a zkušenější soutěžící se mohli pustit do obtížnějšího určování šišek stromů nebo parůžků vysoké zvěře.

Myslivci také připravili střelbu ze vzduchovky na růže na špejlích, jako na skutečné střelnici. Na dalších stanovištích hrály děti dřevěné pexeso, skládaly velké tvarové puzzle nebo poslepu stříhaly zavěšené dobroty na provázcích. Kluky pak lákalo střílení míčem na fotbalovou bránu, u kterého asistovali členové SK Baníku Modlany.


 

Na hřišti stálo několik hasičských vozů, včetně historických a bylo možné si je prohlédnout i zevnitř. Dokonce se děti mohly posadit za volant a spustit houkačku. Na stanovišti hasičů zasahovaly proudem vody ze skutečné hasičské hadice plastové lahve. Strážníci Městské policie Krupka pro změnu předvedli ukázky své práce a ten, kdo měl zájem, si mohl vyzkoušet neprůstřelnou vestu, potěžkat pistoli nebo obušek.

Přemíru energie vybíjely děti na XL skluzavce nebo v nafukovacím hradu. K dispozici byla zmrzlina a jiné dobroty. Dopolední program zabodoval podle reakcí nejen u dětí, ale i u jejich dospěláckého doprovodu. Modlanští přesvědčili, že umí připravit skvělou zábavu sami, i bez drahých klauniád na objednávku. Od 14 hodin do noci pak patřilo hřiště a pódium fanouškům muziky a kapelám. Hvězdou akce byl Vilém Čok & Bypass, zahrály skupiny Modlanská skládka, Starý časy, Nerrea a další.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru