Vedení Hrobčic vydalo zákaz zalévání zahrádek a napouštění bazénů
Foto: archiv obce
Teplice

Hrobčice – Vedení obce Hrobčice přistoupilo v pátek 12. července k vydání zákazu odběru pitné vody z veřejného vodovodu na zalévání zahrádek, trávníků, napouštění bazénů a k podobným činnostem. Zákaz byl vydaný na celé obcí spravované území. Důvodem opatření je podle starostky Jany Syslové dlouhotrvající sucho. „Vydatnost našich pramenišť výrazně poklesla. V současné době se pohybuje na jedné třetině běžného stavu. Vodojemy jsou téměř prázdné a musejí se doplňovat pomocí cisteren,“ zdůraznila vážnost situace starostka.

Obec Hrobčice je napájená pouze lokálními zdroji pitné vody. Ty spravuje Severočeská vodárenská společnost. Stav je v současné době podle Jany Syslové kritický, přesto se ho zatím daří řešit pomocí cisteren. „V minulém roce, kdy sucho rovněž působilo propad zásob spodních vod, stačila jedna cisterna na doplnění vodojemu. Letos je to horší.“ Jak starostka dodala, nelze předvídat vývoj situace. Vydaný zákaz proto zůstane v platnosti až do odvolání.

Nejkritičtější nedostatek pitné vody se v tuto chvíli projevuje ve spádové obci Mukov a v nedaleké chatařské kolonii nad Mukovem. Majitelé zahrádek, chataři i zahrádkáři by si měli vážnost situace uvědomit a začít pitnou vodou výrazně šetřit. Každé plýtvání problém prohlubuje. Navíc se ten, který vodou plýtvá, nyní dopouští porušování vydaného zákona.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru