Už vám chybí sluníčko? O víkendu se vrátí tropy, avšak jen na jeden den
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - V pátek 5. července bude oblačno až zataženo, avšak převážně oblačností vysokého patra, a tak se i páteční den obejde bez jakýchkoliv srážek. Nejvyšší odpolední teploty se k tomu budou pohybovat okolo 23 až 27 °C, ráno v minimu nabídne hodnoty kolem 14 až 10 °C. Pokud náhodou vyrazíte směr chorvatské pobřeží, počítejte zde se slunečnou oblohou a po poledni s teplotami nad hranicí 30 °C.

Tropy se po xdenní odmlce připomenou také v našem regionu, a to v sobotu 6. července. Půjde nicméně o krátkodobou záležitost. Podobně jako v pátek, obloha nebude šetřit s oblaky vysokého patra, která sestávají z ledových krystalků, a proto z nich nikdy neprší. Srážky se nám tím pádem budou dále s úspěchem vyhýbat. Sobotní nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo tropických 27 až 31 °C, jitro přinese minimální hodnoty kolem 17 až 13 °C.

V neděli 7. července se ke slovu znovu dostane chladnější (a vlhčí) severozápadní proudění, za nímž bude tentokrát stát rozsáhlé pole nižšího tlaku vzduchu nad severní, severovýchodní a východní Evropou. Již v noci začne přes Českou republiku postupovat studená fronta, avšak bude srážkové nevýrazná. V nížinatých zákoutích našeho kraje by nedělní srážkové úhrny měly být rovny nule, v Krušných horách přinejlepším spadne pár kapek. Po přechodu fronty se postupně vyjasní, večer budou vidět hvězdy. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C, ráno v minimu kolem 18 až 14 °C.

V pondělí 8. července je jistý pokračující příliv chladnějšího a vlhčího vzduchu ze Severního moře, s čímž souvisí polojasná až oblačná obloha, srážky ale s největší pravděpodobností opět žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C, ráno v minimu kolem 13 až 9 °C. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru