Muž se chtěl pomstít, tak křivě vypovídal proti bývalé přítelkyni a zaměstnavatelce
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Na problémy si zadělal 29letý muž, který letos v březnu podal trestní oznámení na svou bývalou zaměstnavatelku a zároveň i přítelkyni. Kriminalistům u výslechu řekl, že jí svěřil svou platební kartu i s PIN kódem k provedení jednoho výběru. Podle něj si ji měla ponechat a následně bez jeho vědomí a souhlasu vybrat z bankomatů a na pobočkách bank přes čtyři sta tisíc korun.

Na základě jeho tvrzení byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, kde je s ohledem na výši škody až pětiletá trestní sazba. Případ byl podle místní příslušnosti postoupen kriminalistům z Litoměřicka, kde mělo k výběrům dojít, jediným trestně stíhaným v celé kauze je ale nakonec právě oznamovatel.

"U dalšího výslechu se totiž přiznal, že oznámení podal, protože byl na přítelkyni naštvaný kvůli rozchodu. Rozhodl se jí tedy pomstít podáním trestního oznámení, aby jí přivodil trestní stíhání pro čin, který nespáchala, jak od začátku dobře věděl. Tím, že ji lživě obvinil z jednání, kterého se vůbec nedopustila, sám spáchal přečin křivého obvinění, z něhož byl včera obviněn. Pokud kauza skončí u soudu, mohl by si v případě uznání viny vyslechnout verdikt až tříletého trestu odnětí svobody," uvedl mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru