Oddíl dotaci města kvůli dotačnímu podvodu nedostane
Teplický magistrát. Ilustrační foto
Teplice

Teplice – TJ Hvězda Trnovany nejspíš letos přijde o dotace z města. Rozhodli o tom v pondělí 17. června na doporučení radních tepličtí zastupitelé. Důvodem, proč oddílu nebyla dotace radou přiznaná, je podle vedoucí odboru kultury a sportu teplického magistrátu, Radky Růžičkové, žaloba na předsedu oddílu. Ten je stíhaný pro dotační podvod. „Předmětná částka byla sice předsedou uhrazena, nemáme ale informace o celé šíři činnosti, která je předmětem šetření,“ poznamenala Růžičková.

Zastupitele neobměkčila ani písemná žádost o přehodnocení usnesení rady, v níž se argumentuje tím, že na základě hlavního líčení, které se konalo 13. června u Okresního soudu v Teplicích, bylo rozhodnuto o podmínečném zastavení stíhání. V žádosti je mimo jiné zdůrazněno, že předmětnou částku 302.580 korun předseda uhradil.

Podle vysvětlení zástupce oddílu, který byl na jednání zastupitelů přítomný, se od jara letošního roku vybíraly od rodičů příspěvky na prázdninové soustředění pro děti. Tyto prostředky, jak řekl, byly sice průběžně využívané na potřeby oddílu, jako je praní prádla a podobně. Nicméně, měly být později dorovnané z očekávané dotace města. „Policie situaci na základě stížnosti některých rodičů ale vyhodnotila tak, že prostředky měly být použity pouze na soustředění, a na nic jiného,“ informoval zástupce trnovanského oddílu.

Primátor Hynek Hanza prohlásil, že k tomu, aby rada města své usnesení změnila, potřebuje předložit písemné stanovisko soudu a případně i názor právníka. Na dotaz zastupitele Adama Součka, zda v takovém případě zvládne město přidělit oddílu dotaci ještě v tomto roce, Hanza odpověděl, že podobnou situaci řešilo město s volejbalovým oddílem. „Tam byla například dotace podmíněna změnou statutára.“ Zástupce TJ Hvězda upozornil, že bez dotací nemůže jednota přihlásit děti do soutěží a budou omezeny i další aktivity. „Prostředky se neztratily, nikdo je nezcizil, jen byly použity jiným způsobem, a v rámci oddílu,“ zdůraznil.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru