OBRAZEM: Antonínská pouť v Proboštově. Přišly stovky lidí
Antonínská pouť v Proboštově. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – Tradiční Antonínská pouť v Proboštově, která se konala v sobotu a v neděli 15. a 16. června, měla letos pro návštěvníky v premiéře zajištěnou dopravu také prostřednictvím vláčku Humboldt. O tom, že se pořadatelům podařilo trefit do černého, dokázal velký zájem lidí o svezení se červeným turistickým vláčkem. Ten vůbec poprvé pendloval na trase mezi Teplicemi a Proboštovem.

Tradičně se pouť konala v areálu Pohodlíčko u rybníka. Počasí bylo v sobotu jak na objednávku a lidí přišlo několik stovek. V neděli dopoledne zapršelo. Ve druhé části dne se sice znovu ukázalo slunce, ale déšť se podepsal na nižší návštěvnosti.

Kromě bezpočtu atrakcí, mezi kterými nechyběly kolotoče, autíčka, skákací hrad, střelnice a další lákadla, tu byla spousta stánků. U nich mohli návštěvníci zahnat žízeň, hlad i neodolatelnou chuť na něco sladkého. Paní Hana nám prozradila, že na poutě chodí kupovat hlavně zajímavé dekorační předměty a turecký med, který miluje. Její kamarádka Jitka pochválila ceny za občerstvení, které byly podle ní na proboštovské pouti přijatelné a nižší než na nedávné Lázeňské v Teplicích.

První večer Antonínské pouti korunoval koncert kapely Mára Blue Band na terase restaurace Sokolovna. Na sobotní i nedělní den připravili organizátoři bohatý program. Děti si mohly zasoutěžit o titul Proboštovský rytíř, pouť zpestřily kejklíři, vystoupení šermířů a tanečnic. Velký zájem byl také o letové ukázky dravců a okupované bylo historické městečko, které nabízelo řadu soutěží a plno zábavy pro děti i dospělé.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru