Bílina - Opakované hlasování v komunálních volbách v Bílině proběhne 31. ledna 2015. Termín oficiálně potvrdilo Ministerstvo vnitra. Informovala o tom bílinská radnice.

 

Zároveň již z ministerstva přišly na úřad pokyny k opakovanému hlasování. Těmi je nutné se řídit, aby vše proběhlo dle zákonných požadavků. Celý proces se však nyní musí stihnout v kratším čase než při běžných volbách. Protože opakované hlasování zasáhne do různých naplánovaných akcí, především pak kulturních, dojde s největší pravděpodobností k přesunu volební místnosti v KD Fontána. Bližší informace budou pravidelně zveřejňovány na webových stránkách města.

U Krajského soudu v Ústí nad Labem se sešly celkem tři stížnosti týkající se voleb v Bílině. Soud jim dal zapravdu a výsledek hlasování prohlásil za neplatný. "Soud měl díky navrhovatelům závažné indicie, že k nepřípustné manipulaci s voliči došlo, a proto přistoupil ke kontrole přesně specifikovaných upravených hlasovacích lístků. Soud předmětné hlasovací lístky vyloučil z volebního výsledku a zjistil, že to způsobuje odlišné obsazení zastupitelstva," řekla už dříve ČTK mluvčí soudu Marcela Trejbalová.

Podle propočtů soudu by Bílinští sociální demokraté získali o jeden mandát méně a měli by jen čtyři. Naopak o jeden mandát více by podle Trejbalové získali Nezávislí v Bílině-HNHRM, místo pěti by měli šest mandátů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru