Kriminalisté chytili zloděje, který kradl v barech, hernách i obchodech. Je to 15krát trestaný recidivista
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Ve vazební věznici skončil 32letý recidivista, který se v uplynulých týdnech dopouštěl na Teplicku majetkové trestné činnosti. Kradl v hernách, v prodejnách či barech. Celkem muž, který byl v minulosti již 15krát odsouzený, způsobil škodu za více než 33 tisíc korun.

Sérií krádeží začal recidivista koncem dubna v areálu dopravní společnosti v Dubí, kde odcizil několik zásilek s náhradními díly ke kuchyňskému robotu, v areálu pak ještě vnikl do kabiny neuzamčeného náklaďáku, odkud si odnesl GPS navigaci.

Začátkem května využil v bílinské herně okamžiku, kdy obsluha baru odešla z místnosti, a ze zásuvky za barem ukradl třináct tisíc korun. O dva dny později ukradl v prodejně drogerie v teplickém obchodním centru řasenku za necelých 300 korun a hned nazítří se do prodejny vrátil pro další řasenku stejné značky. Ještě týž den večer ukradl v teplickém kasinu kabelku, kterou si jistá žena na chvilku odložila u hracích automatů, venku z ní vzal mobil, kabelku zahodil.

Muž má na svědomí i krádež kávy a zmrzliny v bílinské prodejně potravin, nebo odcizení mobilního telefonu a peněz v teplickém baru, kde využil krátkodobé nepřítomnosti obsluhy a věci vzal ze zásuvky u baru. „Podobnou fintu zopakoval minulý týden i v Hostomicích, kde během nepřítomnosti zaměstnance vběhl za barový pult a z neuzamčené zásuvky ukradl čtrnáct tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že muže je též podezřelý, že našel peněženku s doklady a platebními kartami, kterými pak několikrát zaplatil nákupy v různých obchodech, než majitel karty zablokoval. Nepoužitelné karty pak i s peněženkou zahodil do řeky.

Vyšetřovatel 32letého muže obvinil z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí až tříleté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru