Kvůli suchu hrozí v Ústeckém kraji požáry
Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj – Český hydrometeorologický ústav varuje před nebezpečím vzniku požárů. Lidé by neměli vypalovat trávu nebo rozdělávat v přírodě oheň. Výstraha platí od pondělí 12. června od 10.30 hodin.

Vzhledem k relativně suchému období a vyšším odpoledním teplotám se zvyšuje na některých místech Ústeckého kraje nebezpečí vzniku požárů na stupeň číslo 4, což je vysoké riziko. Lidé by neměli v lesích, ale ani jinde v přírodě, rozdělávat oheň, vypalovat trávu, odhazovat cigaretové nedopalky na zem a používat přenosné vařiče bez zabezpečení.

Požáry trávy a lesů jsou kazdoročně během léta na denním pořádku. Kvůli suchu možná v pondělí hořelo na Litoměřičku. Krátce po jedenácté hodině dopolední tady vyjeli hasiči k požáru trávy na náspu u silnice u obce Radouň u Štětí. Hořela tráva a seno na ploše 5x70 metrů. Hasiči požár zlikvidovali v 11:47 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru