Využijte možnost nechat si vyšetřit ledviny zdarma: Jde to v těchto centrech
Herec Karel Zima na tiskovce k plánovanému otevření dialyzačního centra v Teplicích. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice - Světový den ledvin připadá na 14. března. Motivuje k tomu, aby si člověk nechal prověřit kondici svých ledvin, které patří k životně důležitým orgánům v těle, a také se více staral o celkové zdraví. V České republice je patronem Světového dne ledvin český divadelní a televizní herec Karel Zima, který v roce 2018 daroval ledvinu svému známému. Ten mohl na základě transplantace začít znovu žít plnohodnotný život.

„Kamarád byl dlouho unavený, přestával mít zájem o dění kolem sebe. Bylo pak úžasné sledovat, jak se po transplantaci vrací zpátky do života, jak má radost a chuť žít,“ řekl na tiskovce 13. března k chystanému otevření dialyzačního centra v Teplicích Karel Zima. (O akci přineseme informace později.)

Ve čtvrtek 14. března mají všichni možnost postoupit zdarma preventivní vyšetření ledvin ve všech dialyzačních střediscích a nefrologických ambulancích B. Braun Avitum. Motto akce zní: Nemocné ledviny nebolí! Prověřte si jejich zdraví! Kromě možnosti podstoupit vyšetření, nabízejí experti také možnost rychlého online testu. Ten spočítá riziko onemocnění ledvin a doporučí další kroky. Test je k dispozici na adrese www.ledvinova-kalkulacka.cz.

Zájemci, kteří využijí možnost nechat si zdarma vyšetřit své ledviny, mohou ve čtvrtek 14. března navštívit od 8 do 15 hodin jedno z následujících center:

  • DUCHCOV: Městská nemocnice Duchcov, Nemocniční 264, Duchcov
  • LITOMĚŘICE: Městská nemocnice v Litoměřicích, Žitenická 1365/18, Litoměřice
  • ROUDNICE NAD LABEM: Podřipská nemocnice s poliklinikou Roudnice nad Labem, Alej 17. listopadu 1101
  • TEPLICE: Ambulance vedle obchodního domu Lidl, Novosedlická 394/8, Teplice
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru