Kdo bude novým nájemcem areálu Barbora? Přihlásil se jeden zájemce
Areál Barbora. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Jeníkov – Koncem loňského roku vyhlásil Obecní úřad Jeníkov záměr pronájmu pozemků ve vodním areálu Barbora. Pronájem se týká nejen pozemků u jezera, ale i některých staveb. Například zařízení pro záchranáře a zdravotní službu nebo budovu sociálního zařízení s WC. Zájemci o pronájem mohli své přihlášky podat na obecní úřad do 31. ledna tohoto roku.

„Přihlásil se nám jeden zájemce,“ prozradila jeníkovská starostka Stanislava Kubajková (SNK). „Více informací ale zatím nemohu poskytnout.“ Podle starostky bude obálka s nabídkou otevřena teprve na jednání zastupitelů, v pondělí 11. února. „V tuto chvíli jméno subjektu, který nabídku poslal, proto ani neznám,“ uzavřela Kubajková.

V případě, že budou Jeníkovští nabídku akceptovat, bude pronájem se zájemcem uzavřen na dobu určitou do 31. prosince roku 2022. V případě, že nájemce do úprav a zvelebení areálu zainvestuje, může být tento pronájem prodloužen až o 8 let. Úhradu za pronájem stanovilo vedení obce na částku 520.000 Kč ročně. Kromě toho by mělo být i jednou z podmínek, že zájemce umožní bezplatný vstup osobám, které se prokáží volnou vstupenkou obecního úřadu. Počet volných vstupenek by přitom neměl přesáhnout 1.300 kusů.

Vodní nádrž Barbora je největší vodní plochou na Teplicku. Vznikla zatopením povrchového dolu v letech 1974 – 1980 a pyšní se vynikající kvalitou vody. Plocha vodní hladiny je 63 hektarů a největší hloubka dosahuje 60 metrů. Kromě ideálních podmínek pro plavání nabízí také skvělé podmínky pro potápěče a lodní sporty. Jsou zde dvě hlavní písčité pláže se sociálním zařízením, převlékárnou a stanicí první pomoci. Nechybí tu ani občerstvení. Místo patří v létě k nejnavštěvovanějším rekreačním lokalitám.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru