Pozor výstraha: Nesnesitelné horko, požáry a teď ještě smog! Co máte dělat?
Počasí je nyní vcelku extrémní. Ilustrační foto: CC0
Teplice

Ústecký kraj – Český hydrometeorologický ústav vyhlásil v úterý večer smogovou situaci pro Ústecký kraj. Informují o tom obyvatele města v regionu.

Smogová situace byla vyhlášena z důvodu vysokých koncentrací troposférického ozonu. Překročení informativní prahové hodnoty a trvání smogové situace se předpokládá rovněž během celého dne. Výstraha platí až do odvolání.

Při pobytu pod širým nebem v odpoledních hodinách se doporučuje zdržet se zvýšené fyzické zátěže, spojené se zvýšenou frekvencí dýchání. Doporučení platí zejména pro osoby s chronickými dýchacími potížemi, starším lidem a malým dětem.

V platnosti v Ústeckém kraji jsou také výstrahy před velmi vysokými teplotami a zvýšeným nebezpečím požárů. Například v Mostě už zavedli zákaz vstupu do lesů (informujeme více zde).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru