Slavnostní předávání Ceny města Teplice 2021 může veřejnost sledovat online
Ilustrační foto
Co se chystá

Teplice - Na Cenu města Teplice 2021 bylo nominováno 6 kandidátů. V měsíci září 2021 probíhala anketa na webových stránkách města, ve které veřejnost vybrala jednoho kandidáta. Tímto kandidátem bylo Divadlo Krabice Teplice.

Vítězný kandidát z anketního hlasování obdržel navíc jeden hlas ve výsledném hlasování pracovní skupiny. Ta vybrala vítěze, kterého potvrdilo Zastupitelstvo města Teplice na svém prosincovém zasedání. Stal se jím akademický malíř Ilja Šavel in memoriam.

Vzhledem k omezené kapacitě sálu bude živý přenos vysílán prostřednictvím webových stránek města.

Kandidáti:

Divadlo Krabice Teplice

oblast: dramatické umění

profesní životopis:

Divadlo Krabice Teplice svou tvorbou pro děti i dospělé získalo za 10 let své působnosti ohlasy nejen v celé České republice, ale i v zahraničí. Tvorba divadla je zaměřena na autorské, interaktivní pohádky, kterými je jedinečné. Tím, že má divadlo ve svém názvu uvedenu i příslušnost k městu Teplice, přispívá tak k dobrému jménu města.

Ing. Alexandr Kotz

oblast: mimořádný přínos městu Teplice

profesní životopis:

Alexandr Kotz vybudováním komplexu hotelu a restaurace U Kozičky v Rooseveltově ulici zvelebil vzhled a účelnost tohoto místa v Teplicích. Vybudováním tohoto objektu se výrazně zkultivovalo prostředí lázeňské čtvrti, což přispělo i k rozvoji společenského života v našem městě.

Ing. arch. Milan Míšek

oblast: architektura a urbanismus

profesní životopis:

Celé svoje profesní úsilí věnoval architekt Milan Míšek a stále věnuje tomuto městu, ať už jako urbanista - návrhy územních plánů a rozvojových vizí, tak i jako tvůrčí architekt. K jeho viditelným realizacím patří areál Perla nebo parter náměstí Svobody, dále i malé drobné práce jako jsou památník synagogy, pomník Milady Horákové a další. Od roku 1992 je součástí projekčního ateliéru MISE, který založil. V jeho rámci vznikly některé městské architektury jako Zimák nebo Thermálium.

RS centrum pro roztroušenou sklerózu Krajské zdravotní, a. s. - Nemocnice Teplice, o. z.

oblast: lékařské vědy a farmacie

RS centrum pro roztroušenou sklerózu zajišťuje diagnostiku, léčbu a komplexní péči nemocným trpícím roztroušenou sklerózou. Všem svým 2 500 klientům poskytuje tým RS centra nadstandardní kontinuální péči, která je oceňována nejen mnohými vysoce pozitivními hodnoceními pacientů, ale důkazem kvality poskytovaných služeb je také získání statutu Centra vysoce specializované péče pro léčbu roztroušené sklerózy a neuromyelitis optica. RS centrum Teplice navštěvují klienti především z Ústeckého, Libereckého a Karlovarského kraje, ale díky jeho skvělé pověsti i lidé např. z Moravy. Tým RS centra svou prací získal skvělé jméno, kterým nejlepším možným způsobem reprezentuje naše město v oblasti zdravotní péče.

Ing. Martin Richter

oblast: architektura a urbanismus

profesní životopis:

AVZO TSČ ČR Teplice hrad Doubravka, p.s. má ve svém vlastnictví teplickou ikonickou kulturní památku hrad Doubravka. Předsedou spolku je pan Ing. Martin Richter. Pod jeho vedením i vedením předešlých předsedů spolku proběhly rekonstrukce hradu tak, že v současné době slouží nejen členům spolku, ale i občanům a návštěvníkům města Teplice. Od letošního roku je na hradě Doubravka možnost i ubytování. V okolí hradu pořádá spolek Tepličany oblíbené kulturní a sportovní akce.

ak. malíř Ilja Šavel in memoriam

oblast: výtvarné umění a design

profesní životopis:

Ak. malíř Ilja Šavel byl ve svém výtvarném projevu velmi spontánní, dramatický, s přesně vyváženou funkcí barvy ve vztahu k zobrazovanému. Jeho doménou bylo zátiší a volná otevřená krajina. Zamiloval si městskou vedutu, zejména Teplice, Ty ztvárnil v celé řadě obrazů, jimiž vzdal hold tomuto lázeňskému městu. Byl také vášnivým sběratelem starých pohlednic Teplic. Jeho tvorba byla oblíbena doma i v cizině. Dokladem toho byla zlatá medaile z Veletrhu umění v Paříži. Jeho životní pouť i umělecká tvorba se uzavřely v prosinci roku 2020.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru