Teplická vánočka se letos nekoná. O rozsvícení stromu ale nepřijdete
Vystoupení sboru Základní školy Buzulucká Teplice na Teplické vánočce v roce 2018. Foto: archiv školy
Co se chystá

Teplice – Oblíbená adventní akce Teplická vánočka se letos konat nebude. Vzhledem k současné situaci a vyhlášeným opatřením rozhodlo o jejím zrušení vedení teplické radnice. Teplická Vánočka, která se zařadila mezi oblíbené tradice Tepličanů, zastupuje už několik let klasické vánoční trhy, které se v Teplicích každoročně pořádaly.

Akce se koná vždy na náměstí Svobody, kde kromě svařeného vína, horkého čaje a dobrot, jsou i prodejní stánky. Atmosféru akce podbarvují koledy v podání dětských sborů, se kterými si návštěvníci mohou zazpívat. Za svá vystoupení dostávají děti kromě jiného velkou vánočku. Vyvrcholením akce bývá rozsvícení vánočního stromu.

Přestože se letos Teplická vánočka neuskuteční, o rozsvícení vánočního stromu místní nepřijdou. Na první adventní neděli, 29. listopadu, se rozsvítí vánoční strom na náměstí Svobody a v dalších šesti lokalitách města. V uvedený den se rozzáří i vánoční osvětlení v ulicích.

Program letošního adventu bude značně omezený a přizpůsobený aktuální situaci a podmínkám.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru