V Bílině připravili pro hudební fajnšmekry skutečnou lahůdku
V pondělí si nenechte ujít vystoupení Steva Big Man Claytona v Bílině.
Co se chystá

Bílina – Mimořádný hudební zážitek si můžete dopřát v pondělí 9. března ve Výstavní síni U Kostela v Bílině. V 19 hodin zde začne koncert vynikajícího britského bluesového muzikanta a zpěváka Steva „Big Man“ Claytona. Doprovod mu bude dělat český zpěvák a kytarista Tomáš Bobrovniczký, kterého možná znáte z rodinného uskupení Petra Börnerová trio.

Steve Clayton se stal už třikrát držitelem významné hudební ceny British Blues Award, ale dočkal se i řady dalších ocenění. Narodil se v roce 1962 v Birminghamu a od deseti let se věnoval hře na klavír. Díky svému učiteli vzplanul vášní k blues. Hned po škole proto vytvořil první bluesovou kapelu, ale sám vystupoval také v dalších hudebních uskupeních. Jeho spolupracovníky byli například Lousiana Red, Shuggy Otis nebo Carey Bell.

K muzice si Steve Clayton přidal později i skládání písní. Své debutové album Can´t Stop the Boogie nahrál v roce 1991 v Německu, kam z Anglie odešel po roce 1998 a kde žije ve městě Lüchov dodnes. Komponoval rovněž hudbu k filmu Zná Blues. V Německu získal v roce 2001 cenu za nejlepšího umělce a o čtyři roky později cenu za nejlepšího Boogie Entertainera. Jeho zpěv je označovaný jako obrovský černý hlas.

Tomáš Bobrovniczký pochází ze Slovenska. Na hudební dráhu se vydal po vzoru svého otce, známého muzikanta, nejprve jako bluesový a jazzový bubeník. Dnes hraje na kytaru a zpívá spolu s manželkou, zpěvačkou, Petrou Börnerovou a synem Tomášem, který usedl za bicí, v rodinném hudebním triu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru