Rádi běháte? V Dolním Poohří chystají seriál běžeckých akcí Ohřecká Osmička
ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Dolní Poohří - Novinkou turistické sezóny 2020, kterou připravuje Destinační agentura Dolní Poohří, bude seriál běžeckých akcí Ohřecká Osmička.

První z osmi sportovně-turistických akcí pro širokou veřejnost odstartuje v dubnu na Klášterecku. Cílem je ukázat běžcům a turistům méně známá místa Poohří. „Nabídneme osm tras v osmi mikroregionech Dolního Poohří. Naším cílem bude, aby každá z nich vedla okolo nějakého zajímavého místa, památky či přírodní lokality,“ říká ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Ing. Lukáš Pichlík.

Trasy v délkách od 5 do 8 kilometrů budou svou nenáročností určeny rekreačních běžcům či chodcům s nordic walking holemi. Trasu ale bude možné projít též pěšky nebo projet s dětmi na kole. Seriál totiž bude nezávodní, nerozhoduje čas v cíli, ale účast. Právě v účasti na všech osmi dílech seriálu spočívá soutěžní charakter Ohřecké Osmičky.

„Účastníci od nás dostanou slepou mapu Dolního Poohří. Po absolvování každé z tras pak získají jeden ústřižek k doplnění mapy. Ty, kteří poskládají celou mapu, odměníme a získají titul Běžec Poohří,“ vysvětluje princip soutěže ředitel agentury.

Na jednotlivé etapy není nutné přihlašování předem, stačí přijít na startu ke stánku Destinační agentury Dolní Poohří a registrovat se. Startovné bude symbolické a na podporu akce mohou návštěvníci přispět zakoupením drobných předmětů – triček, náramků apod. Běžecké podniky se budou konat vždy v neděli od dubna do září 2020, přesné místo a čas startu agentura včas zveřejní.

Termíny Ohřecké Osmičky 2020:

26. dubna – Klášterecko
17. května - Vroutecko-Kryrsko
7. června - Lounsko
21. června -Podbořansko
12. července - Týnecko
19. července - Džbánsko
23. srpna - Žatecko
13. září - Kadaňsko

1702osmicka

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru